Врачанският окръжен съд наложи ефективно наказание от 3 години “лишаване

...
Врачанският окръжен съд наложи ефективно наказание от 3 години “лишаване
Коментари Харесай

Пияната и напушена учителка, която блъсна и уби 17-годишния Габриел в Търнава, влиза в затвора

Врачанският областен съд наложи дейно наказване от 3 години “лишаване от независимост “ на В.В., които тя ще би трябвало да изтърпи при първичен общ режим.

Подсъдимата учителка беше приета за отговорна в това, че на 29 юни 2021 година във врачанско село, при ръководство на лек автомобил “Ауди А4 “ в нарушаване на разпоредбите за придвижване, като не е направлявала непрестанно пътното транспортно средство, неосъществявайки зрителен надзор върху пътното платно и движейки се с превишена скорост от 85.6 км/ч. при оптимално позволена за обитаемо място 50 км/ч, по несъобразителност е предизвикала гибелта на 17-годишен юноша.

Деянието е осъществено от подсъдимата в пияно положение, с централизация на алкохол в кръвта 0.87 промила, открито по надлежния ред и след приложимост на марихуана.
свързани новини6000на 12.01.20225329на 06.07.2021
Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимата и нейната отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. В.В. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета.

Първоначалното наказване, несъмнено от съда за това закононарушение е 4 години и 6 месеца “лишаване от независимост “, което след редукцията дефинира наложеното наказване за В.В. да е 3 години “лишаване от независимост “, което да бъде изтърпяно при първичен общ режим.

Съдът лиши подсъдимата и от правото да ръководи МПС за период от 4 години.

Мотивите на съда ще бъдат направени в законоустановения период. Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР