Врачанският окръжен съд днес постанови присъда от 18 години „лишаване

...
Врачанският окръжен съд днес постанови присъда от 18 години „лишаване
Коментари Харесай

Съдът реши: 18 години затвор за Аксел Олеков за зверското убийство на Андреа от Галиче

Врачанският областен съд през днешния ден постанови присъда от 18 години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим за подсъдимия А. О. Той бе приет за отговорен в това, че въпреки и малолетен, навършил 16 години, само че откакто е разбирал свойството и смисъла на действието и е могъл да управлява постъпките си, на 11.01.2020 година в с. Галиче съзнателно е умъртвил А. Р., на 18 години, като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за убитата и с особена свирепост и за да бъде скрито друго закононарушение, осъществено от обвинения – обезчестяване. За това закононарушение съдът го осъди на най-тежкото наказване – 12 години „ отнемане от независимост “.
Подсъдимият бе приет за отговорен и за това, че се е съвкупил с А. Р., като я принудил към това със мощ, за което му бе наложено наказване от 3 години „ отнемане от независимост “. А. О. е приет за отговорен също по обвиняването, че е влезнал в непознато жилище, като използвал за това сръчност и действието е осъществено нощем, за което бе осъден с 2 години „ отнемане от независимост “. Съдът го призна за отговорен и за това, че е лишил непознати недвижими движимости и пари на обща стойност 280.30 лева, за което му наложи наказване 2 години „ отнемане от независимост “. На подсъдимия бе несъмнено едно общо най-тежко наказване – 12 години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим, което усили с 6 години „ отнемане от независимост “. Така общото наказване, което ще би трябвало да изтърпи А. О. е 18 години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим. Съдът постанови също той да заплати 200 000 лв. обезщетение за породени неимуществени вреди на бащата на убитото момиче.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна, а предстои на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР