Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета мярка за

...
Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета мярка за
Коментари Харесай

Пуснаха под парична гаранция учителката, блъснала и убила Габриел в Търнава

Врачанският областен съд през днешния ден постанови да бъде взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 3000 лв. по отношение на В. В. Тя е привлечена като обвинена за това, че на 29.06.21 година в село Търнава при ръководство на лек автомобил „ Ауди “ А4 е нарушила разпоредбите за придвижване: управлявала е МПС под влияние на алкохол, а точно с централизация на алкохол 1.05 промила в издишания въздух и не е направлявала непрестанно транспортното средство, не осъществявайки зрителен надзор върху пътното платно, в резултат на което с предната дясна част на автомобила е блъснала в задната гума движещият се пред нея малолетен велосипедист Габриел и по несъобразителност е предизвикала гибелта му.

Трагедия на пътя! Пияна шофьорка опустоши и умъртви младеж в Белослатинско

Съображенията на съда са, че във връзка с обвинената В. В. е налице единствено една от кумулативните предпоставки за взимане на най-тежките ограничения за неотклонение – задържане под стража или домакински арест, а точно обоснованото съмнение за съпричастността ѝ към закононарушението, в което е упрекната. Не е налице обаче нито една от двете други предпоставки – заплаха от укриване или от осъществяване на закононарушение. Съдът също по този начин взе поради това, че се касае за по неволя действие, регистрира чистото правосъдно минало на обвинената, положителните ѝ характеристични данни и това, че би трябвало да се грижи за двете си малолетни деца.
Определението на Врачанския областен съд не е дефинитивно, а предстои на обжалване или митинг в тридневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР