Врачанската лекарска колегия излезе с отворено писмо след вчерашната среща

...
Врачанската лекарска колегия излезе с отворено писмо след вчерашната среща
Коментари Харесай

Врачанските лекари с гневно писмо срещу геноцида, упражняван от здравното министерство

Врачанската лекарска гилдия излезе с отворено писмо след вчерашната среща на медиците и заместник-министъра на опазването на здравето Жени Начева в болничното заведение във Враца. В него те показват за следващ път гневния си митинг против геноцида, упражняван от Министерството на здравеопазването, ориентиран против жителите на област Враца.
Публикуваме целия текст без редакторска интервенция:

"До
Министерството на Здравеопазването гр. София
До
Българския Лекарски Съюз гр. София
До
Областния шеф на Област Враца
До
Кмет
на Община Враца
До
Общински съвет на гр. Враца
До
РЗИ
гр. Враца
До
РЗОК гр. Враца
Уважаеми дами и господа,
УС на РК на БЛС - Враца показва за следващ път ядосан митинг от името на здравното съсловие в гр. Враца против геноцида, упражняван от Министерството на здравеопазването, ориентиран против жителите на област Враца и безхаберието му към ръководството на Областната болница през годините. Принудата да се упражнява висококвалифициран медицински труд без възнаграждение е казус, чиито единствен резултат е заличаването на стратегическа за националната сигурност област, каквато е здравното обслужване.
Уважаеми дами и господа - властимащи, давате ли си сметка за размера на бедствието пред което изправяте жителите на Област Враца???
УС на РК на БЛС - Враца упорства за незабавно финансиране от страна на страната на МБАЛ "Христо Ботев " АД гр. Враца, чиито задължения се дължат на обири, злоупотреби и неприятно ръководство - безогтоворно спазвани или не от самия принципал-държавата.
Настояваме Прокуратурата, Кмет, Областен шеф, Председател на Политическа партия ГЕРБ, Народни представители да се изправите пред обществеността и да заявите виновниците за банкрута на МБАЛ "Христо Ботев " АД гр. Враца.
Да оповестите методите за излизане от сериозното положение на Болницата и вашето присъединяване в оздравителната стратегия.
Настояваме за съответни условия на труд, почтено и постоянно възнаграждение в първокласната ни база, модерно лекарствоснабдяване и недопускане на нови злоупотреби с власт и пари във МБАЛ - Враца.
"Незнанието " за ежедневното положение на работещите обособения в МБАЛ - Враца от страна принципала - Министерството на здравеопазването е меко казано учудващо. Заявенато на срещата с работещи в болничното заведение, че всички отделения работят обикновено за деня е погрешно в случай, че съществени отделения като - Отделението по Анестезиология и реанимация - без дежурни лекари и пациенти, Ортопедично и травматологично поделение, Хирургично поделение, Акушеро- гинекологично поделение и Спешно-приемно - без дежурни лекари, това значи, че не работят с цялостния си потенциал,
Населението на гр. Враца, Медиите, Областната администрация, Кметската администрация, Общинския съвет, Лекарския съюз би трябвало да бъдат осведомени всекидневно от управлението на болничното заведение за работещите и неработещите отделения без значение от това дали лекарите са в отпуск или напуснали.
УС на РК на БЛС - Враца декларира, че е извънредно време ръководството на МБАЛ - Враца по отношение на извънредно тежко й финансово положение да се уповава на човешки и морални правила - почтеност, почтенност и отговорност към работещите и пациентите.
Бог да пази България и гр. Враца!
Ако други не могат! "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР