Вприют за представители на ЛГБТ общността в столицата на Уганда

...
Вприют за представители на ЛГБТ общността в столицата на Уганда
Коментари Харесай

Дните на спокойствие са преброени: Нов много строг закон плаши ЛГБТ общността в Уганда

Вприют за представители на ЛГБТ общността в столицата на Уганда Кампала, където лесбийки са намерили избавление от домашно принуждение и стигма, дните, в които могат да дишат умерено и да бъдат себе си, обаче към този момент са преборени, съобщи Ройтерс.

Преди месец Народното събрание на африканката страна утвърди един от най-строгите закони в света против ЛГБТ общността, съгласно който се криминализира " поощряване " на хомосексуалността и се санкционират със гибел избрани престъпни прояви, свързани със полови връзки сред еднополови двойки , напомня организацията.

Президентът Йовери Мусевини сподели в четвъртък, че поддържа закона, само че преди да го подпише желае Народното събрание да направи някои ремонти в него, като да вземем за пример да се включат разпореждания за реабилитация на хомосексуалисти .

Служителите в приюта, който се обитава в неугледна постройка в оживена част на града, приканват настанените там членове на ЛГБТ общността да бъдат дискретни и да не се набиват на очи, даже и това да значи да трансформират метода, по който се държат, или метода, по който наподобяват .

И преди в Уганда не е било елементарно да бъдеш член на ЛГБТ общността, където закон от времето на английската колонизация не разрешава половите връзки сред еднополови двойки, а членовете на ЛГБТ общността постоянно стават жертва на принуждение и дискриминация, показва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР