Впечатляващо представяне на българския плувец Любомир Епитропов на Световното първенство

...
Впечатляващо представяне на българския плувец Любомир Епитропов на Световното първенство
Коментари Харесай

България се гордее: Епитропов на полуфинал на световното по плуване в Доха

Впечатляващо показване на българския плувец Любомир Епитропов на Световното състезание по плуване в Доха, Катар, като се класира за полуфиналите на дистанцията 200 метра бруст . Епитропов приключи утринните серии с втори най-хубав резултат, демонстрирайки високо равнище на подготовка и стратегическо спортно мислене.

С време от 2:10.57 минути Епитропов завоюва четвъртата серия , оставяйки зад себе си мощни противници като Каспар Корбьо и Арно Каминга от Нидерландия. Въпреки мощната конкуренция българският плувец се подреди на второ място в общото класиране , изпреварен само от финландеца Мати Матсон, който приключи с време 2:09.15 минути.

Състезанието дава обещание още по-вълнуващи моменти през полуфиналите, които ще се проведат довечера от 18:43 часа българско време. Очакванията са Епитропов да продължи да показва изключителни умения и да се бори за медалите в тази влиятелна дисциплинираност.

Българският плувец Калоян Левтеров пропусна полуфиналите на 200 метра тил с минимална разлика. Въпреки че приключи с време 1:59.42 минути, той остана на 18-то място в общото класиране, единствено на 15 стотни от секундата зад нужното за класиране време. Водещото време в утринните серии на тази дисциплинираност беше сложено от Апостолис Сискос от Гърция с 1:56.64 минути.

Световното състезание по плуване в Доха продължава да предлага зрелищни надпревари и да показва високото равнище на интернационалното плуване. Българските участници демонстрират, че могат сполучливо да се състезават на международно равнище, като всяко показване способства за развиването и популяризирането на плувния спорт в България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР