Впечатляващо музикално-светлинно шоу представи пред българската си публика снощи в

...
Впечатляващо музикално-светлинно шоу представи пред българската си публика снощи в
Коментари Харесай

Най-бързият пианист в света “взриви НДК

Впечатляващо музикално-светлинно шоу показа пред българската си аудитория нощес в НДК унгарският пианист Хаваши. Музикантът и трупата му безусловно взривиха цялостната до краен лимит Зала 1 на Националния замък на културата. При това два пъти.

Хаваши е ученик на световноизвестната музикална академия “Ференц Лист ” в Будапеща, със задълбочени знания по типичен обичаи, стремящ се да направи класическите принадлежности подобаващи за актуалната ера. За българската си аудитория нощес той показа, че като дребен е имал две фантазии. Едната е била да стане рок звезда. Но става типичен пианист — свири от 4-годишен на пиано.

И се трансформира в звезда от международна големина — през 2009 година е записан в Книгата за върхове на Гинес като най-бързия пианист в света.

В София Хаваши пристигна с програмата си „ HAVASI Symphonic Concert Show “ и извърши някои от новите си композиции, включени в идния му албум (включително две международни министър председатели на свои композиции).



Концерти на Балаш Хаваши се трансформират в театър със светлинни резултати, образни детайли и мултимедия

Хаваши е свирил своите истински композиции в някои от най-престижните концертни зали по света, като Карнеги Хол в Ню Йорк, Барбикан център в Лондон и Операта в Сидни.

Музиката му е симбиоза сред класическа и рок музика и маджарски фолклор. 

Той е един от дребното модерни композитори с харизма на рок звезда, който може да изпълни големи игрища, като Винер Щатхале, Мерцедес-Бенц Арена в Берлин, Таурон Арена в Краков или Уембли Арена в Лондон...



Концертното шоу на ХАВАШИ сплотява соло пиано, голям брой извънредно надарени солисти на международната музика и рок барабани на една сцена. Артистите придвижват публиката на увлекателно пътешестване през непрекъснато разгръщащи се музикални подиуми. Различните настроения дават на публиката запаметяващо се мощно прекарване, като возене на влакче от страсти, подсилено от най-новите технологии в озвучаване, сцена, осветяване и видео планиране.



Музикантът съчетава синтезатори със симфонична музика, рок барабани и цигулки

Програмата се състои от 100% истински творби на един от най-завладяващите и многостранни млади композитори в наши дни: Хаваши. Неговата новаторска музика е друга от всичко, което сте чували преди; по едно и също време свежа, буйна и занимателна. Уникалният му музикален жанр съчетава дълбочината и дисциплината на класическата музика с ослепителното многообразие на международната музика и чистата мощ на рока.

Музикантът към този момент е гостувал в София в предпандемичната 2019 година.













Визуализацията на спектакъла е на  американския изобретателен режисьор Брайън Бърк и на френския образен дизайнер Жил Папан





Хаваши е един от дребното модерни композитори с харизмата на рок звезда, който може да изпълни големи игрища като " Винер щатхале ", " Мерцедес-Бенц сцена " в Берлин, " Таурон сцена " в Краков или " Уембли " в Лондон





СНИМКИ: Светломир Стоянов
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР