Войната в Украйна - след Буча се появиха свидетелства за

...
Войната в Украйна - след Буча се появиха свидетелства за
Коментари Харесай

След Буча - свидетелства за убийства и в други градове. Русия ги нарече постановки на киевския режим

Войната в Украйна - след Буча се появиха свидетелства за закононарушения против цивилни след изтеглянето на съветските военни в още украински градове. Русия за следващ път съобщи, че това е режисура. Сателитни фотоси и разбори обаче опровергават съветските изказвания.

Президентът Зеленски взе участие в съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Според него, единственият метод за преустановяване на войната са договарянията. Президентът Путин съобщи, че Западът се пробва да припише грешките в икономическата си политика на Русия.

Светът разбра за ужаса в Буча от фрагментите на фотографа Олександр Похребинский. Той е безапелационен, че това, което е видял, би трябвало да се проверява от боен арбитражен съд. Доказателствата за убийства и изтезания на цивилни стават от ден на ден.

" Тези фрагменти съм ги правил аз. Ние бяхме измежду първите, влезнали в Буча, преди военните. Това е ужасна картина - да виждаш цивилни, мирни жители, които просто са убити. Още по-ужасно е, че имаше хора с вързани ръце. Очевидно е, че не става дума артилерийски обстрел, не е минометен. Хората са се движили в една посока и просто са ги разстрелвали ", сподели Олександр Похребинский.

" Тук, наоколо, имаше 10-на души на улицата - със завързани ръце на гърба, с превръзки на очите, с качулки - разстреляни след мъчения, в тила. Не мога да кажа, че са починали след ракетна офанзива или детонация, убити са преднамерено ", добави Андрий Халавин, духовник в Буча.



Сателитни фотоси на американската компания Максар демонстрират, че телата на десетки поданици на Буча са били по улиците на града със седмици. Това опровергава една от съветските тези, че фрагментите са режисура на " киевския режим ". Експерти на БиБиСи също потвърждават, че вероятността за подставени лица и предварителни фотоси е малко евентуална.

В Мотижин, на 45 км западно от Киев също има свидетелства за убийства на цивилни - трима са открити в плитък гроб, още няколко тела има по пътя до близка плантация. Подобни разкрития има за Бородянка и Суми. Украинската страна се ангажира да проверява всички случаи, които тя дефинира като военни закононарушения и виновните за това да бъдат осъдени. Кремъл отвърна - всичко е опит да се очерни съветската войска, само че това няма да се получи.

" Продължаваме да настояваме, че всички обвинявания по наш адрес, по адрес на съветските военни, са безпочвени. Става дума за добре режисирано шоу, трагично шоу - нищо повече. Приканваме още веднъж членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и водачите на западните страни да се абстрахират от прочувственото разбиране, което е безпричинно, и просто да мислят с главите си и да претеглят всички обстоятелства ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според съветското министерство на защитата през вчерашния ден е имало проведени фотоси - в Мощун, на 23 км северозападно от Киев. Подобни фотоси са проведени в Суми, Конотоп и други градове.



Преговорите са единственият метод за прекъсване на войната, за следващ път съобщи Володимир Зеленски.

" Най-трудната част е да се приказва за това, което са създали, да ги признаем за врагове, да приказваме за войната на Русия против Украйна. Вярваме, че става дума за геноцид и че би трябвало да им се потърси отговорност. Като се има поради всичко това, би трябвало да търсим опция да се срещнем. И когато се срещнем - би трябвало да намерим решение. И това решение не може да значи загуба на украинска територия ", добави украинският президент.

Преговорите сред украинската и съветската делегации не престават в онлайн формат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР