Войната в Украйна, ситуацията в Близкия Изток и напрежението между

...
Войната в Украйна, ситуацията в Близкия Изток и напрежението между
Коментари Харесай

Столтенберг: Наш дълг е да гарантираме военната помощ за Украйна

Войната в Украйна, обстановката в Близкия Изток и напрежението сред Косово и Сърбия са главните тематики, които министрите на външните работи на държавите-членки на НАТО ще разясняват по време на двудневната си среща в Брюксел.

Преди началото на форума генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг показа, че се надява американската военна помощ за Украйна да продължи. А държавният секретар на Съединените щати  Антъни Блинкен организира първите си двустранни диалози с сътрудниците си от Турция и Норвегия. Дневният ред на дипломатите включва и участието на Швеция в Алианса. Във форума взе участие и външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

„ Наш дълг е да подсигуряваме, че ще предоставим на Украйна оръжията, от които се нуждае. Защото ще бъде покруса за украинците, в случай че президентът Путин завоюва. Ще бъде рисково и за нас, тъй като тогава посланието към всички властнически водачи, освен към Москва, само че и към тези в Пекин, е, че когато нарушават интернационалното право, когато нахлуват в друга страна, когато употребяват мощ, получават това, което желаят. Така че става дума за цялата концепция за учреден на правила интернационален ред, при който се зачитат териториалните граници. Ето за какво съдружниците на НАТО предоставиха невиждано равнище на военна поддръжка “, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР