Войната в Украйна ще намали туристите. Някакво особено сътресение обаче

...
Войната в Украйна ще намали туристите. Някакво особено сътресение обаче
Коментари Харесай

Румен Драганов очаква туристи от Русия

Войната в Украйна ще понижи туристите. Някакво изключително разтърсване обаче не чакаме, сподели в „ Тази заран “ по бТВ доцент Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма. Той даже предвижда, че макар бойните дейности, най-малко 50 000 руснаци ще дойдат през това лято на българското Черноморие.

Полети от Русия може да няма поради затварянето на въздушното ни пространство за техни самолети, само че съгласно него те може да минат през Дубай и Турция, с цел да стигнат до курортите ни.

„ Българският туризъм стои доста устойчиво. През 2021 година видяхме, че имаме резистентност в къщите за посетители, в дребните фамилни хотели. Те бяха цялостни, тъй като са въз основата на фамилен принцип на ръководство и тъй като разчитат на българския пазар. Там някакво изключително разтърсване не чакаме “, съобщи доцентът.

„ Мястото на бежанците може да бъде в хотелите единствено краткотрайно и то като филантропична помощ. Това е несвойствена за туризма активност “, разяснява той.

„ Знаем решението на държавното управление, че всеки, който получи статут на емигрант, ще получава по 40 лева на ден. Това за едно 4-членно семейство значи 2400 лева месечно, с които умерено може да се наеме квартира “, счита Драганов.

Има обаче сигнали, че хората съзнателно завишават цените на наемите, възползвайки се от обстановката.

„ Това го оставям настрани, тъй като предлагането е голямо. Има квартири от 150 евро до 350 евро. Тези, които желаят, ще намерят, тъй като има конкуренция “, добави Румен Драганов.

Има задоволително бази, където бежанците могат да бъдат настанени. Има и доста доброволци, които дават жилища и които не желаят пари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР