Войната в Украйна, с нейните жертви, страдания, разрушения и заложеното

...
Войната в Украйна, с нейните жертви, страдания, разрушения и заложеното
Коментари Харесай

Алфа Рисърч“: Путин губи над половината от своята популярност сред българите

Войната в Украйна, с нейните жертви, премеждия, опустошения и заложеното на карта бъдеще на Европа, трансформира трагично българското публично мнение.

За четирите дни военни дейности, ползващият се години наред с положителен рейтинг съветски президент Владимир Путин губи над половината от своята известност в България.
Това демонстрират данните от експресно, национално представително изследване, осъществено взаимно от Българска национална телевизия и организация " Алфа Рисърч ". То е осъществено на 28-ми февруари 2022г. измежду извадка от 500 пълнолетни жители от цялата страна. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление по телефона.

Ако през интервала 2020-2022 година сред 55% и 58% от българите са изразявали позитивни оценки за Путин, при единствено 20 на 100 негативни, в този момент обстановката коренно се обръща. Позитивните отзиви понижават съвсем двойно, до 32%, а негативните нарастват до 48%.

Ескалираща експанзия, изгубените човешки животи и от двете страни, опасността за потребление на нуклеарно оръжие, са факторите, които прекатурват настройките на хората, над три четвърти от които считат нахлуването на Русия в Украйна за безпричинно. В тези разломни дни, до неотдавна безусловно непознатият президент на Украйна Володимир Зеленски печели благосклонностите на 40% от интервюираните, 29% са с отрицателно мнение за него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР