Войната в Украйна продължава да отнема животи от спортния свят,

...
Войната в Украйна продължава да отнема животи от спортния свят,
Коментари Харесай

Войната в Украйна продължава да отнема животи от спортния свят

Войната в Украйна продължава да лишава животи от спортния свят, а следващите две жертви на фронта са Егор Кигитов и сребърният медалист от европейско състезание Иван Бедняк, членове на украинския народен тим по пукотевица.

Кигитов беше студент втора година в Олимпийския лицей в родината си. Още при започване на войната той отива на фронтовата линия, с цел да отбрани родината си от съветските нашественици, макар че можеше да остане да служи в тила. В резултат на това спортистът попада под обстрел, получава тежко изгаряне и се озовава в болница. Лекарите бързо го изправят на крайници, само че той отхвърля да се подложи на цялостна рехабилитация и се връща на фронта, където среща гибелта.

36-годишният стрелец Иван Бедняк също почина в редиците на въоръжените сили на Украйна от противников изстрел в Херсонска област. Като част от украинския народен тим той се показа на Световно и Европейско състезание. През 2012 година на Световното състезание по пукотевица той зае седмо място и завоюва първа квота за Украйна за Олимпиадата в Лондон.

През 2013 година на Европейското състезание по пукотевица с малкокалибрено оръжие Бедняк печели сребърен орден, а в отборния шампионат и бронз дружно с Роман Бондарук и Александър Петрив. След експлоадирането на войната той се завръща от работа в Европа и стартира да пази страната си. В Днепър Бедняк остави жена и шестгодишен наследник.

В края на март украинският първенец по водна топка Евгений Обедински умря в Мариупол, а в средата на април бащата на олимпийския медалист Сергей Воробьов също загуби живота си. Александър Воробьов бе убите, защитавайки град Изюм от руснаците.
`Войната

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР