Войната в Украйна предизвика сериозни притеснения дали бюджетът ще покрие

...
Войната в Украйна предизвика сериозни притеснения дали бюджетът ще покрие
Коментари Харесай

Венко Сабрутев, ПП: Никой не знае дали Русия ще спре доставките на газ към България

Войната в Украйна провокира съществени терзания дали бюджетът ще покрие всички нараснали разноски на страната. Късно вечерта в петък той беше признат. С повече детайлности в " Говори в този момент " гостува Венко Сабрутев – заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и народен представител от " Продължаваме промяната ".

Може да се поздравим с това, че в петък гласувахме един бюджет на растежа, само че и бюджет, който дава нужната опция на Министерски съвет да прави разноски, свързани с филантропичната помощ за Украйна, изясни Сабрутев.

В петък гласувахме един непотребен член, който дава опция на Министерски съвет да прави разноски, свързани с рецесията в Украйна, добави депутатът.

Никой не знае дали Русия ще спре доставките на газ към България. На процедура, Русия се намира в изискванията на война, ситуацията е извънредно динамично и става все по-тежко на територията на Украйна. Министерството на енергетиката и БЕХ са основали работна група, в която се търсят други възможности при сюжет прекъсване на природния газ от Русия, други възможности за доставки на горива и на мазут, с който да работят ТЕЦ-овете, добави Сабрутев.

Над 931 милиона лв. са заложени за енергийни обезщетения, посочи той.

Не се чака хиперинфланция или неконтролируема инфлация напролет, безапелационен е Сабрутев.

И още - какво разяснява той във връзка настояванията за оставка на министъра на защитата Стефан Янев - вижте отговора във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР