Войната в Украйна пише историята на 21 век. Русия я

...
Войната в Украйна пише историята на 21 век. Русия я
Коментари Харесай

Шаламанов: На запад от нас има митинги в подкрепа на Путин и раздвижване на сили в Република Сръбска в Босна и Херцеговина |

Войната в Украйна написа историята на 21 век. Русия я губи в три стратегически посоки.

Това съобщи някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов по Нова тв. Той разяснява и дали може НАТО да реагира задоволително бързо на възможна инвазия от Русия, с цел да се предпазят страните от Източния фланг, включително и България. 

Има задоволително добре работещо разузнаване, което дава ранно предупреждание, има проекти, които бяха създадени през 2015 година за деяние в цяла Източна Европа. За страдание, България беше единствената страна, която твърдеше, че няма риск за нейната сигурност от нападателната политика на Русия, по тази причина тези проекти обезпечават минимална отбрана на страната ни и в този момент на практика не се задействат. Трябва да стартира увеличаване на защитата на България, в това число като възпираща мощ, акцентира Шаламанов. 

Нека не забравяме, че от едната страна е войната в Украйна, само че от другата са манифестации в поддръжка на Путин в Белград, както и оживление на сили в република Сръбска в Босна и Херцеговина, които могат да взривят спор. А в Ниш, напълно покрай нашата граница, е един съветски разследващ център, който се занимава с подривна активност на Балканите, акцентира някогашният министър на защитата. 

На първо място Русия загуби информационно-пропагандната война. Западът е обединен, в това число и в Русия има опозиция измежду обществото. На второ място съветската страна тотално губи разказа, че глобите нямат значение и ще издържи. В чисто военно техническо отношение Русия също губи войната. И до ден сегашен към момента не употребила своята авиация. Нанасят се удари с ракети и с артилерия ”, изясни той.

Войниците са наясно със правосъдната отговорността, която носят за употребяваните оръжия и поразяваните цели. Нека не забравяме, че към този момент е почнал развой на събиране на доказателства за Международния углавен съд в Хага, сподели още Шаламанов.

На въпрос има ли още боен запас Русия, някогашният министър на защитата изясни следното: 

„ При войната в Грузия Путин и генералите демонстрираха, че са боеспособни и могат да побеждават. Сега съветската войска се оказа безусловно безпомощна, започвайки една несправедлива и брутална война. Логистиката е доста значима във всяка военна интервенция. Путин се готви най-малко 8 години за тази част от войната, да не кажа 20 години със завземането на Крим. Основното стремително средство на украинската войска са турските безпилотни самолети, против които Русия се оказа безпомощна ”, разяснява още Шаламанов. 

По думите му военното подкрепяне на Украйна се е оказало потребно за реализиране на положителни позиции за преустановяване на войната.

„ Русия не употребява смазващото си предимство. Ако Русия включи своята масирана авиация, неизбежно ще бъде открито политическо решение за блокиране на въздушното пространство над Украйна. Това ще бъде невероятна филантропична рецесия за милиони. Светът не може да си го разреши ”, заключи Велизар Шаламанов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР