Войната в Украйна може да продължи с години. Има ентусиазирани

...
Войната в Украйна може да продължи с години. Има ентусиазирани
Коментари Харесай

Иван Костов: Русия няма как да победи, тя просто трябва да напусне Украйна, но това може да отнеме години

Войната в Украйна може да продължи с години. Има въодушевени хора в Украйна, които смятат, че ще разбият съветските войски или ще ги демолизират до степен да ги принуди да наппуснат страната. Впрочем аз не разбирам позицията на Байдън, че Русия няма накъде да отстъпи, че президента Макрон споделя, че не трябва да бъде унижавана Русия, а въпреки това се тормозя от тези европейски политици, които споделят, че Украйна ще победи. 

Това разяснява в ефира на бТВ Иван Костов. 

Притеснявам се от такива изявления, тъй като не става въпрос за никаква победа и никакво прилепяне на Русия в ъгъла и оскърбление. Русия просто би трябвало да изтегли войските си от тероторията на Украйна. Това са задачите на украинското ръководство, които никой не чете и никой не цитира, а това е задачата на украинските въоръжени сили. Когато Русия изтегли войските си, тя няма да е победена, защото никой няма да навлезе в територията на нуклеарна страна, нито ще бъде унижена, нито ще се намира в ъгъла. Тя просто ще си прибере войските. И в този смисъл доста по-прецизно и по-правилно укроинското управление е дефинирало задачите си. Те трябвда да освободят територията си. Това е. Това може да не е победа. Русия може да излезе от тази история с някакъв порядъчен контракт да вземем за пример, само че това е което е края, разяснява той.

Украйна сега пази Киев и Харков. Силите сред Русия и Украйна в тези две точки са едно към едно и нито единия, нито другия може д а аргументи нещо на съперника си и да го накара да капитулира. По военната теория ти би трябвало тройно превъзходство, за са победиш. Затова смятам, че загубвайки силата на съветското нахлуване, по същия метод губи сили и украинската защита. Затова считам на 70%, че двете страни ще създадат военна линия между тях и да не престават да се бият дълго време там. Тогава войната няма да завърши нито тази година, нито идната, нито по-следващата. Това ще бъде война на безсилие и изтощения най-после ще бъде Русия, уточни той. 

Няма по какъв начин тя да не е изтощена, тъй като спрямо стопанската система на Запада, нейната е дребна и тя няма по какъв начин дългго време да поддържа този паритет, нито да заплаща една скъпо струваща война. Докато Западът може да заплаща, уточни той. 

Русия няма по какъв начин да не напусне територията на Украйна, въпросът е по кое време и по какъв начин ще го направи. Именно това не се схваща. Хората у нас са раздвоени, тъй като политиците ни приказват за това, че против Русия в никакъв случай - би трябвало да пълзиш. Така не може, разяснява той.

Това държание на оправдаване на Русия предизвиква цялостно комплициране на хората в България, добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР