Войната, според знаменитата максима на пруския военен теоретик Карл фон

...
Войната, според знаменитата максима на пруския военен теоретик Карл фон
Коментари Харесай

Нашественикът Влад иска да възроди Руската империя

Войната, съгласно популярната максима на пруския боен теоретик Карл декор Клаузевиц, е продължение на политиката с други средства. Едно цяло потомство демократи - основно от американски тип, само че и християн- и социалдемократите в Европа, се стараеха да заобикалят тази истина. Отвратени от жестокостите на войната, те на вятъра търсеха други възможности. Когато Владимир Путин разпореди анексията на Крим през 2014 година, Барак Обама отвърна с стопански наказания. Когато Путин се намеси в гражданската война в Сирия, те пробваха с възмутени речи.

Когато стана ясно, че Путин възнамерява военна намеса в Украйна, Джо Байдън и съветът му по сигурност още веднъж заложиха на наказания. Ако Путин нахлуе в Украйна, споделяха те, Русия ще бъде сполетяна от " осакатяващи " и " унищожителни " стопански и финансови санкции. Когато тези закани не стреснаха Путин, те пробваха нова тактичност, като започнаха да разгласяват разследващи сведения за възможния миг и естеството на съветската офанзива. Това се смяташе за талантлив и доста автентичен ход. Сякаш като кажем обществено по кое време Путин ще нападне, това ще понижи вероятността той фактически да го направи.

Тези, които се опасяват от войната, гледат неправилно на дипломацията като на опция на войната. Това поражда заблудата, че до момента в който текат диалози, войната ще бъде избегната. Но до момента в който не сте подготвени в последна сметка вие също да прибегнете до мощ, договарянията са просто отсрочване на противниковата експанзия. Те ще избегнат войната единствено в случай че вие непринудено отстъпите това, което агресорът е подготвен да вземе със мощ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР