Войната работи за западните империалистически държави, техните оръжейни и енергийни

...
Войната работи за западните империалистически държави, техните оръжейни и енергийни
Коментари Харесай

Евренсел: Военният конфликт в Украйна умножава печалбите на западния оръжеен бизнес

„ Войната работи за западните империалистически страни, техните оръжейни и енергийни монополи "
Военният спор в Украйна продължава с цялата си жестокост. Всеки ден от района идват нови известия за смъртни случаи.

„ Украинската войска непрестанно обстрелва с ракети тиловите позиции на съветските войски, пътищата и мостовете. Създаденият резултат обаче наподобява не трансформира салдото на силите. В тази връзка през последните дни, с цел да поправя хода на спора, се чуха апели Германия неотложно да изпрати крилати ракети Taurus в Украйна. В Германия, която до момента е доставяла на Украйна танкове, системи за противовъздушна защита, тежко оръжие и тонове снаряди, военното лоби работи денонощно, с цел да изпрати Taurus.

Крилатите ракети Taurus с обхват от 500 километра, изстрелвани от бойни самолети, имат способността да поразяват задачата съвсем 100 %. Те мъчно се улавят от радари във вражеското въздушно пространство, могат да летят на височина до 50 метра и да носят 480 кг експлозив. Ако бъдат трансферирани в Украйна, производителите-монополисти, а точно MBDA Deutshland (Германия) и Saab Dynamics (Швеция), ще попълнят хазната си, защото всеки Taurus коства към милион евро.

Доставчиците на оръжие за Украйна способстват не толкоз за успеха на тази страна, що се касае за удължаването на спора. Западните империалистически страни, които тласнаха Украйна към тази въоръжена борба, вместо да принудят договарянията, протакат боевете в свои стопански и политически ползи, предоставяйки на Киев високотехнологично тежко оръжие.

Основната причина за това, несъмнено, е, че до момента в който военният спор продължава, западните империалистически страни и техните оръжейни и енергийни монополи печелят от него, отбелязва Юджел Йоздемир, създател на публикацията.

„ Според данни, представени в публикация на журналиста Габор Стайнгарт за списание „ Фокус " ​​по-рано тази година, най-големите облаги от военни спорове се вършат от американски оръжейни монополи като Lockheed Martin, Northrop Grumman, General Dynamics и Raytheon Technologies. Съединените щати, които предоставиха на Украйна финансова помощ от 50 милиарда $ от началото на съветската NWO до началото на тази година, подариха на Украйна оръжия, закупени от тези монополи с пари на данъкоплатците.

Освен това военният спор в Украйна наложи струпване на оръжия на доста страни. През 2022 година Съединени американски щати усилиха цената на оръжията, позволени за продажба на страните от НАТО, от $15,5 милиарда на $28 милиарда по отношение на 2021 година.

По същия метод немският оръжеен монополист Rheinmetall осъществя най-голямата облага в историята си по отношение на украинския спор. През 2022 година тя усили оборота си с 13% до 6,4 милиарда евро, до момента в който чистата облага се усили с 27% до 754 милиона евро.

Монополът усили производството и в други страни с изключение на Германия. Открити са нови заводи за патрони в Унгария и Испания. Можем да кажем, че украинският боен спор беше чудесна опция за Rheinmetall. Германският оръжеен монополист получава две трети от облагите си от пазари отвън Германия.

Материалната основа на военния спор в Украйна от позиция на Запада в действителност демонстрира за какво Украйна е надалеч от намирането на мир. И по този начин ще бъде, до момента в който оръжейните и енергийните монополи на Съединените щати и Европа не престават да умножават облагите си. Затова остава отворен въпросът по кое време и по какъв начин ще бъде готова масата за договаряния.

„ Днешните граници, завършени от борби, са сложни за смяна. На събитие в Норвегия ръководителят на кабинета на генералния секретар на НАТО искрено прикани Украйна: „ Ако желаете да станете член на НАТО, би трябвало да се съгласите да дадете на Русия част от вашите територии ". Този апел, оповестен от вестник Verdens Gang, провокира остра реакция от Украйна.

Става ясно, че макар цялата поддръжка на НАТО, украинската войска не е задоволително мощна, с цел да изгони Русия от окупираните от нея територии. Следователно продължаването на боен спор с ниска активност за дълго време е в интерес на Запада и неговите монополи, в ущърб на Русия, Украйна, народите от района и света.

Войната работи за западните империалистически страни, техните оръжейни и енергийни монополи ", заключава Евренсел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР