Войната на Русия срещу Украйна тревожи донякъде повечето американци, че

...
Войната на Русия срещу Украйна тревожи донякъде повечето американци, че
Коментари Харесай

9 от 10 американци мислят, че Русия може да използва ядрено оръжие

Войната на Русия против Украйна тревожи ненапълно множеството американци, че Съединени американски щати ще бъдат въвлечени директно в спора и могат да станат цел на нуклеарни оръжия, съобщи Асошиейтед прес. Агенцията се базира на ново изследване на публичното мнение, отразяващо тревога като през времето на Студената война.

Почти половината американци споделят, че са доста загрижени, че Русия ще вземе на прицел Съединени американски щати с нуклеарни оръжия, а още 3 от 10 са ненапълно загрижени за това съгласно изследването на Центъра за изследване на публични въпроси АП-НОРК (The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research). Руският президент Владимир Путин нуклеарните сили на страната си в нараснала бойна подготвеност малко след началото на нахлуването на 24 февруари.

Грубо 9 от 10 американкци са най-малкото ненапълно загрижени, че Путин може да употребява нуклеарно оръжие против Украйна, в това число 6 от 10, които доста се безпокоят за това.

" Той е отвън надзор и не мисля, че го е грижа за нещо друо, с изключение на за това, което желае ", споделя пред АП Робин Томпсън, пенсиониран откривател от Амхърст, Масачузетс. " И той има нуклеарни оръжия ".

Седемдесет и един % от американците споделят, че съветското навлизане в Украйна е нараснало опцията нуклеарни оръжия да бъдат употребявани където и да било по света.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР