Войната на Израел срещу Хамас в Газа вероятно ще продължи

...
Войната на Израел срещу Хамас в Газа вероятно ще продължи
Коментари Харесай

Израел: Войната срещу Хамас ще продължи много месеци

Войната на Израел против " Хамас " в Газа евентуално ще продължи доста месеци, съобщи през вчерашния ден началникът на защитата на страната, представен от Ройтерс.

" Войната ще продължи доста месеци и ние ще използваме разнообразни способи, с цел да запазим достиженията си дълго време ", съобщи Херци Халеви пред кореспонденти в телевизионно изказване на границата с Газа.

" Няма вълшебен решения, няма къси пътища за очистване на терористична организация, а единствено решителни и упорити боеве ", сподели Халеви.
" Ще достигнем и до управлението на " Хамас ", без значение дали това ще отнеме седмица или месеци ", добави той.

Израел се зарече да унищожи " Хамас ", откакто палестински бойци нахлуха на негова територия на 7 октомври, убиха 1200 души и взеха 240 заложници. От тогава до в този момент настъплението на израелските сили по въздух, море и суша в линията Газа е лишило живота на близо 21 000 палестинци съгласно управляващите в палестинския анклав.

" Още от първите ѝ моменти казахме, че това ще бъде дълга война, тъй като беше вярно да се слагат далечни цели и ние ще стигнем надалеч, по тази причина продължителността ще бъде огромна. " Продължителността, сподели Халеви, ще разреши на военните да приспособяват методите си.

" В последна сметка ще можем ли да кажем, че към Държавата Израел няма зложелател? Мисля, че това е прекомерно амбициозно, само че ще създадем нова обстановка в региона на сигурността ", сподели Халеви.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР