Войната на думите не е лоша сама по себе си,

...
Войната на думите не е лоша сама по себе си,
Коментари Харесай

Правдолюб Иванов: Принизеното качество на политическото говорене дразни

Войната на думите не е неприятна сама по себе си, принизеното качество на политическото говорене е това, което нервира. Това разяснява в ефира на Дарик художникът Правдолюб Иванов. По думите му това, което следим през днешния ден слага въпроса дали думите на политиците носят хрумвания и информация или грубостта замества тяхната липса.

" Войната на думите не е нещо неприятно, тъй като 30 години от моя живот са минали положение, в което някак си нямаше дума против дума. Така че това не е безусловно нещо неприятно. Това е конфликт на хрумвания, думите носят концепти ".

Проблем е обаче, когато тази война на думи се отнася към принизеното качество на политическото говорене, счита Правдолюб Иванов.

То не е въпрос на образование, то е въпрос в действителност дали думите на политика носят хрумвания и информация. Грубостта просто замества, демонстрира липса на информация, липса на на хрумвания. Мисля, че от всички политически лагери сме чували подобен вид говорене. Не грубостта и не вулгарността са огромният проблем. Проблемът е, че тази циничност отмества, замества, подменя съответни хрумвания.

Що се отнася до модерното изкуство и неговата роля в това да се подбри средата, в която живеем, Иванов сподели, че актуалното изкуство не разчита на това да бъде харесвано.

" Съвременното изкуство вълнува, нервира, провокира, слага в неустановеност, в обстановка на неустановеност дали това, което гледаш е изкуство, дали би трябвало да го харесаш. Цялата тази неочакваност на актуалното изкуство, всичко това държи фена нащрек или го кара да не живее по табиет. За мен, в случай че има някаква цел, задача изкуството, това е да ни извлече от потока на всекидневието и да ни каже „ Виж какво, живота се случва единствено един път и би трябвало да сме постоянно деликатни какво има към нас, какво се случва, по какъв начин нещата се съотнасят ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР