Войната между Корнелия Нинова и новия министър на икономиката Никола

...
Войната между Корнелия Нинова и новия министър на икономиката Никола
Коментари Харесай

Войната между Корнелия Нинова и новия министър Никола Стоянов придобива трагикомични форми

Войната сред Корнелия Нинова и новия министър на стопанската система Никола Стоянов стартира да придобива трагикомични форми, откакто кадър на новия длъжностен министър провали конференция на заварената директорка на Държавната консолидационна компания Смиляна Нитова-Кръстева, назначена от Нинова.

Кръстева свика медиите в ДКК, с цел да упрекна Никола Стоянов в опит за оказване на непозволен напън върху нея и подопечните ѝ сдружения - макар че министърът е принципал и на ДКК, и на фирмите, които тя ръководи.

Тя даде два образеца за напрежението със Стоянов от началото на мандата - решението му да изиска документи от военното дружество " Кинтекс " по неотложност в 17:30 ч. в понеделник, малко откакто е подписан нов огромен контракт, " който подсигурява работата на сдружението за най-малко 5 години напред ".

Вторият скандал е към опита на Стоянов да впише трима нови членове на борда на шефовете на ДКК, който се ръководи от Кръстева. Първоначално той я е убедил да подпише пълномощие и декларация " по отношение на активността на ДКК ", само че едвам по-късно когато тя го попитала защо тъкмо се отнасят документите, министърът я уведомил, че ще промени ръководството на компанията.

В този миг Кръстева е внесла документ в Агенцията по вписванията, че отдръпва пълномощното и не се съгласява с измененията в борда. Съответно - те не са влезнали в действие.

Изненадващо - един от невписаните кандидат-директори на ДКК Венцислав Димитровсе оказа измежду публицистите в залата за конференции. След като разкритикува Кръстева, че не е изпълнила волята на принципала на ДКК, блокирайки вписванията, той реши да седне до нея пред микрофоните и продължи да упреква и нея, и Корнелия Нинова за това, че вредят на имиджа на държавните компании с " медийния звук ".

След като видя, че няма да може да вземе думата от Димитров, шефът на ДКК приключи конференцията.

Преди дни Кръстева беше упрекната от министъра на стопанската система Никола Стоянов за това, че до момента в който официално ръководи държавно дружество, ще се кандидатира като лидер на партийната листа на Българска социалистическа партия в Хасково (определена с решение на Националния съвет на Българска социалистическа партия на 5 август).

Това е следващият обществен скандал сред остарялото и новото управление на Министерството на стопанската система от предаването на властта на 2 август.

Само преди ден шефът на Комисията за отбрана на потребителите Иван Френкев (също кадър на БСП) свика конференция, с цел да се оплаче от напън от страна на управлението на МИИ, а министерството на собствен ред упрекна шефа на КЗП, че е провеждал всеобщи уволнения и назначения без конкурс.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР