Войната изигра много малка роля в тези избори – партиите

...
Войната изигра много малка роля в тези избори – партиите
Коментари Харесай

Тагарев за Кримския мост: Липсата на реакция пак ни определя като слабо звено в европейската архитектура

" Войната изигра доста дребна роля в тези избори – партиите избраха тази тематика да не бъде тематика в тяхната предизборна акция, вследствие на което съгласно мен нямаше някакъв резултат – тези, които са склонни да поддържат Русия, си поддържаха партиите, които са, жестоко казано, проруски. Тези, които си гласоподаваха за демократичните партии, си гласоподаваха за тях. Партиите, които нямаха ясна позиция – по този начин си и остана, това нямаше никакъв резултат върху държанието на гласоподавателите ".

Това мнение изрази в " Седмицата " на Дарик радио проф. Тодор Тагарев,военен специалист и дълготраен чиновник в системата на българската защита.

" Русия в действителност вероятно ще употребява нуклеарно оръжие, губейки войната, единствено и единствено да търси различен излаз, сядане на масата на договарянията в губеща позиция ", уточни още специалистът.

" Демократичният свят е безусловно наясно, че Украйна е една жертва на агрсия, че тя има възможностите да се отбрани и да възвърне своята самостоятелност и териториалнацялост, и когато тя направи това, един агресор, и то нуклеарна мощ, ще бъде подложен на място. Това е в полза на всички и е изцяло ясно, че Украйна би трябвало да бъде подкрепена по всякакъв начин, с цел да бъде демонстрирано, че с експанзия не стават нещата в 21 в. ", съобщи още проф. Тодор Тагарев.

Запитан какво значи " тактическо нуклеарно оръжие с дребна мощ ", военният специалист изясни, че " дребна мощ " е почти еквивалентна на Хирошима и Нагасаки.

" Много мощно оръжие, което ще аргументи, в случай че бъде употребявано, обилни опустошения, доста човешки жертви, радиационно заразяване. Няма по какъв начин да не ни тормози едно такова развиване на събитията, разяснява той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР