Вотът на недоверие срещу кабинета Главчев“ не е конституционно обоснован.

...
Вотът на недоверие срещу кабинета Главчев“ не е конституционно обоснован.
Коментари Харесай

Кирил Петков за вота срещу кабинета: Не е конституционно обоснован

Вотът на съмнение против кабинета „ Главчев “ не е конституционно аргументиран. Това мнение изрази съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

„ Вотът на съмнение аз на драго сърце бих го подкрепил, само че казусът е, че не е конституционно аргументиран. Ние сега мислим концепция всичките чувания на министри да не стопират даже по време на акция “, сподели той.

Като „ хумористична “ и „ леко смешна “ разказа Кирил Петков
съвпадението със промяната на външния министър Стефан Димитров
с неодобрението му от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Това, което мен ме учудва, е, че хора с толкоз доста политически опит, нали те постоянно ни упрекват, че нямаме политически опит,
направиха толкоз доста неточности толкоз бързо.
За една седмица да дадеш доверие на двама министри. След това да ги оттеглиш. Да имаш министър-председател, който чува от един политически водач коментар. И в идната минута безусловно реагира. И по-късно политическият водач, в тази ситуация Бойко Борисов, да каже „ това беше една случайност “. Аз мисля, че дори е леко хумористично, то е толкоз необикновено, че чак е леко смешно “, сподели Петков в коридорите на Народното събрание.

В понеделник пред симпатизанти в София Борисов изрази неодобрението си за Димитров и посъветва служебният министър председател Димитър Главчев да го смени.

„ За страдание виждам, че доста неточности не престават да се случват. Една по-сериозна неточност, която се случи през днешния ден, неприемлива, беше на ръководителя на Народното събрание. Да имаш човек, който си е отдръпнал оставката, в зала, да не го изслушаш, макар че оставката му е в ръцете, входирана в Народното събрание. И най-после да кажеш: „ Няма значение, че гласуваме неговата оставка “, знаейки, че ще отиде в Конституционния съд. С други думи, малко влизаме в „ Майстора и Маргарита “. Тук почва всичко да става допустимо “, Така пък Петков обстановката със сваления началник на Здравната каса Станимир Михайлов по-рано през днешния ден.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР