Volkswagen се цели в най-големия пазар на автомобили с грандиозни

...
Volkswagen се цели в най-големия пазар на автомобили с грандиозни
Коментари Харесай

Volkswagen залага всичко за завладяване на по-голям дял от най-големия автомобилен пазар в света

Volkswagen се цели в най-големия пазар на коли с грандиозни проекти. Европейският производител желае да пусне десетки нови коли на китайския пазар, в това число няколко електрически модела до 2030 година като част от упорит проект за завземане на по-голям дял от най-големия авто пазар в света, написа Quartz.

Германският авто производител възнамерява да добави към портфолиото си 16 нови модела до 2030 година, в това число пет нови електрически транспортни средства, които ще дойдат на китайския пазар до 2027 година

Дванадесет нови коли с мотори с вътрешно горене и шест хибридни модела също ще дебютират до края на 2027 година съгласно Volkswagen.

Поне четири електрическия автомобил ще бъдат построени в Китай. До края на годината компанията възнамерява да разшири екипа си за проучвания и развиване в провинция Анхуей до 3 000 дуи работна мощ. Компанията чака да приключи проектирането на платформата до 2026 година
 Спад в продажбите на електрически автомобили Volkswagen. Европейците се връщат към бензина
Спад в продажбите на електрически автомобили Volkswagen. Европейците се връщат към бензина

Продажбите на коли с мотори с вътрешно горене се усилиха с 4% до 1,97 милиона броя през първите три месеца на годината

Първият нов модел , който ще излезе на пазара, ще бъде ID. UNYX, кросоувър SUV, оборудван с 3D аватар. Очаква се производството нму да стартира в Китай по-късно тази година.

Volkswagen поддържа и връзките си с локални производители на коли, като Xpeng, Thundersoft и Horizon Robotics. Xpeng и Volkswagen възнамеряват да пуснат два нови автомобила от междинен клас до 2026 година Работниците в взаимното дружество на Horizon и Volkswagen ще работят върху самостоятелно шофиране и информационно-развлекателни системи.

" Въвеждаме нова епоха на подвижност в Китай, дружно с нашите китайски сътрудници ", декларира основният изпълнителен шеф на Volkswagen Томас Шефер в изказване.

Всъщност Volkswagen има тактика , позната като " в Китай, за Китай ", която дава приоритет на ускоряването на създаването на модели и обслужването на китайски клиенти, привикнали с високотехнологични функционалности.

Но нещата на китайския пазар се развиват прекомерно бързо. В края на 2022 година локалната компания електрически коли BYD сграбчи купата на най-продаваната автомобилна марка в Китай от Volkswagen. Миналата година делът на немския авто производител на пазара падна до 14,5% от 19,3% през 2020 година, поради по-малкото продажби на коли, задвижвани с газ.

Сега Volkswagen желае да усили пазарния си дял до 15%. Това води до продажба на към 4 милиона автомобила в Китай всяка година до 2030 година по отношение на 3,07 милиона през 2023 година, съгласно компанията.
 Производител №1 на коли в Китай ще редуцира хиляди чиновници в взаимните предприятия с GM и Volkswagen
Производител №1 на коли в Китай ще редуцира хиляди чиновници в взаимните предприятия с GM и Volkswagen

Подобен тип съкращения от държавни компании в Китай са извънредно редки

Volkswagen е продал 693 600 автомобила в Китай през първите три месеца на годината. Това е 7,6% нарастване спрямо 644 500 единици, продадени година по-рано.

Има и нещо друго, което би трябвало да тормози европейския производител. Китайският авто пазар е замесен в ценова война стартирана от BYD, която неведнъж пускаше по-евтини коли и намаляваше цените на електрическите автомобили през последните месеци. Конкуренцията направи свои промоции или добави още тласъци.

Надпреварата сред фирмите няма да затихне . " Очакваме през идващите години, изключително идващите две години, тази ценова война да продължи ", съобщи Ралф Брандщатер, член на управителния съвет на Volkswagen и началник на китайското поделение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР