Volkswagen се сбогува с електрическия автомобил e-Golf. В Dresden Gläserne

...
Volkswagen се сбогува с електрическия автомобил e-Golf. В Dresden Gläserne
Коментари Харесай

Volkswagen се сбогува с електрическия Golf

Volkswagen се сбогува с електрическия автомобил e-Golf. В Dresden Gläserne Manufaktur, германците сглобиха последното копие на хечбека с батерия. Моделът се създава в продължение на седем години, като през този перод са направени 145 561 бройки. Но конвейерът няма да е празен дълго време. Само след няколко седмици хечбекът ID.3 ще стартира да се създава на него.
Volkswagen e-Golf беше показан през 2014 година и сглобяван в началото в завода във Волфсбург. Общо двете заводи са произвели 145 561 копия на електрическия Golf
Актуализиран през есента на 2016 година, e-Golf е оборудван с електрически мотор с мощ 136 конски сили. Ускорява от нула до 100 км/ч за 9.6 секунди. Максималната му скорост е 150 километра в час. Литиево-йонната батерия, чийто размер беше повишен с актуализацията от 24.2 на 35.8 киловатчаса, обезпечава на хечбека самостоятелен пробег до 200 километра.

Сбогувайки се с e-Golf, фабриката ще стартира да приготвя поточната линия за производството на хечбека ID.3, който се смята за правоприемник на електрическия Golf. Сглобяването му ще стартира през януари 2021 година. По този метод фабриката в Дрезден ще се трансформира във втората фабрика след фабриката в Цвикау, която ще сглобява транспортни средства по електрическата модулна архитектура на марката MEB.

Същата платформа ще е в основата и на кросоувъра ID.4, както и на идния водещ „ зелен “ седан, който ще се конкурира с Tesla Model S. В същото време модулната платформа ще разреши на Volkswagen да продава електрическия седан на налична цена. Очаква се сглобяването му да стартира във Волфсбург до 2025 година, а размерът на производството ще бъде до 300 хиляди копия годишно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР