Volkswagen представи ръчна скоростна кутия от ново поколение, която носи

...
Volkswagen представи ръчна скоростна кутия от ново поколение, която носи
Коментари Харесай

Volkswagen с нова екологична скоростна кутия

Volkswagen показа ръчна скоростна кутия от ново потомство, която носи вътрешнозаводски показател MQ281. Според инженерите на компанията тя се нуждае от по-малко масло и спомага за понижаване на отделяните излъчвания СО2. Първият модел, който ще бъде оборудван с тази кутия, е Passat.

Благодарение на снижаването на излъчванията СО2 автомобилът ще поевтинее, защото налозите в по-голямата част на Европа се пресмятат въз основата на отделяните нездравословни излъчвания на километър. А това е допустимо, защото новата кутия се нуждае от единствено 1,5 литра трансмисионно масло, до момента в който предшествениците й се нуждаеха от 2,3 литра. Тя може да устоя на въртящ миг от 200 до 340 Нм, което я прави универсална в границите на концерна. Освен това става и за 1-литров мотор със 115 к.с., и за 2-литров турбодизел със 150 к.с.

Производството на новата скоростна кутия ще се прави в заводите на компанията в Испания и Аржентина. След като бъде вложена за пръв път в Passat, MQ281 ще стане налична за всички модели с напречно ситуирани мотори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР