Волейнационалките на България и треньорът Иван Петков бяха избрани за

...
Волейнационалките на България и треньорът Иван Петков бяха избрани за
Коментари Харесай

Волейболистките и Иван Петков са номер 1 за юни

Волейнационалките на България и треньорът Иван Петков бяха определени за №1 на месец юни в анкетата на Пресклуб " България ". Причина за това е извоюваната Европейска златна лига в Русе.

Елица Василева, Лора Китипова и Нася Димитрова бяха на церемонията, с цел да получат 13-ата премия за националките от 2001 година насам. Първото отличие пристигна след спечелването на бронзовите медали на европейското състезание. Иван Петков получи наградата за четвърти път – два пъти като треньор на Марица и два пъти като народен селекционер.

" От името на тима благодарим за доверието и оценката за нас, сподели Петков. – Няколко пъти споделих, че в отбора сме доста окуражени за европейското състезание. Имаме настройка и фантазии. Надявам се да се подготвим по най-хубавия метод. Усеща се от първия ден страстта и настроението. По никакъв метод не недооценявам присъединяване ни в Европейската златна лига. Тя беше метод да се подготвим за европейското. Да подредим тима. Федерацията ни сложи задача да спечелим шампионата в Русе. За европейското нещата са ясни – би трябвало да създадем запаметяващо се показване. Мисля постоянно за първия мач. След това за идващия. Така нещата ще се подредят. На европейско състезание всеки ще пристигна с най-хубавите си състезатели. Всеки мач и всеки гейм е значим за международната класация. Не е към този момент въпрос единствено за авторитет. Искам да благодаря на федерацията за прелестните условия, които ни обезпечава. Подготовката ни протича по допустимо най-хубавия метод. "

" Трябва да сме удовлетворени от играта си и да създадем оптимално показване, добави Василева. – Ако покажем опциите си, ще имаме триумф. Не желая да върша прогнози за европейското. Дано имаме силата и шанса във всеки мач. Имахме задоволително време за отмора. През нея всеки съумя да се излекува от леки контузии, които имаше. Мисля, че всички сме здрави. Разбира се, има някои дребни недоволства, само че това е обикновено. “

" Надявам се да сме здрави, съобщи Димитрова. – Искам във всеки мач да дадем най-хубавото от себе си. Да зарадваме публиката. Вярвам, че залата ще е цялостна. "

" Най-важното е, че целият тим е доста стимулиран, заключи Китипова. – Подготвяме се по най-хубавия метод за идните мачове. Здрави ли сме, всичко ще си пристигна на мястото. "

Петков разгласи, че предстоят два другарски мача с Украйна идната седмица. След това предстоят още по 2 срещи с Румъния и Полша директно преди шампионата. Всички дуели ще бъдат в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР