Волейболните шампионки от Марица Пловдив бяха посрещнати в Община Пловдив

...
Волейболните шампионки от Марица Пловдив бяха посрещнати в Община Пловдив
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Костадин Димитров поздрави Марица за спечелената Купа на България

Волейболните шампионки от Марица Пловдив бяха посрещнати в Община Пловдив от кмета Костадин Димитров, откакто в събота маричанки в София.

На събитието участваха волейболистките на Марица, треньорския щаб, мениджърът на клуба Борис Халачев и админа Ивелина Монова, както и ръководителят на Общинския съвет Атанас Узунов и зам.-кмета по спорта Николай Бухалов.

„ Радостни сме, че още веднъж донесохте Купата в Пловдив. Аз също съм бил състезател и знам какъв брой старания коства всичко това. Пловдив се гордее с вас и ние като общинско управление сме подготвени да ви оказваме помощ. Може да разчитате на нас. Вие се превръщате в легенда. Легенда, която с помощта на вашите старания, общински средства и бизнес компании, които ви поддържа се получава това, което е сега. Страхотни се и ви поисквам триумф “, сподели кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Мениджърът на клуба Борис Халачев има вяра, че пловдивчанки ще продължат да пишат история с нови върхове.

„ Ние сме горди от извоюваната Купа и представляваме град Пловдив и ще продължаваме да пишем история и да се конкурираме с водещите софийски клубове по трофеи. Вече държим върха по поредни титли. Благодарим на Община Пловдив, че ни оказва помощ. Ще предложим един вид за в допълнение финансиране на клубовете след среща с Общината. Ще продължаваме да се борим и ще създадем всичко допустимо да излезем от групите на Шампионската лига. Ще се постараем да продължаваме да ви радваме “, съобщи той.

Председателят на Общинския съвет Атанас Узунов отличи представянията на волейболистките в последните им срещи.

„ Аз съм един от най-големите ви почитатели и не пропущам мач. Изиграхте страховит мач и макар доста аудитория на ЦСКА успяхте да успехите. Направихте и доста мощен мач в Будапеща и в кръга на шегата може би би трябвало да играете по-често като посетител. Надявам се оттук насетне това, което сме си сложили като цел ще го реализираме “, добави той.

Зам.-кметът по спорта Николай Бухалов увери състезателките, че тимът има поддръжката на града.

„ Никога не съм се съмнявал, че ще спечелите тази купа. ВК Марица е институция във волейбола. Знам какъв брой съществено се готвите. В спорта има върхове и падения. Сигурен съм, че ще се завърнете още по-силни в Шампионска лига. С каквото може ще ви поддържаме. Всичко, което е реализирано е с доста труд и сериозна организация “, сподели той.

След края на конференцията маричанки се снимаха с Купата пред входа и на тересата на Общината.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР