Волейболните ни национали сложиха край на лошата серия от четири

...
Волейболните ни национали сложиха край на лошата серия от четири
Коментари Харесай

Волейболистите ни показаха характер и биха Германия

Волейболните ни национали сложиха завършек на неприятната серия от четири загуби в шампионата Лигата на нациите. В огромно представление в Куяба (Бразилия) " трикольорите " отпред със звездата Цветан Соколов съумяха да извърнат от 0:2 до 3:2 европейския вицешампион Германия.

Избраниците на Силвано Пранди демонстрираха темперамент и с доста себераздаване и точност реализираха сладката победа. В този мач " лъвовете ", които бяха раздразнени след натрупалите им се загуби, изглеждаха като преобразени и най-сетне зарадваха почитателите на волейбола в България.

Цветан Соколов още веднъж бе най-полезен за отбора ни, като разписа с 21 точки (1 ас, 1 блокада). По 11 точки прибавиха Розалин Пенчев и Мартин Атанасов (1 ас, 2 блокади). За немския отбор Кристиан Фром се регистрира с 19 точки (1 ас), Симон Хирш осъществя 15 точки (2 аса, 2 блокади).

Победата е четвърта за България от 12 мача досега в конкуренцията. Националите ни са на 12-ото място във краткотрайното общо класиране с 4 победи, 8 загуби и 10 точки. Тази седмица, в последния пети уикенд от груповата фаза на Лигата на нациите, " лъвовете " ще бъдат хазаин на шампионата в група 18 в зала " Колодрума " в Пловдив, където ще играят против водача в класирането Иран, Съединени американски щати и Сърбия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР