Волейболистката на Марица (Пловдив) Емилия Димитрова даде интервю пред авторитетния

...
Волейболистката на Марица (Пловдив) Емилия Димитрова даде интервю пред авторитетния
Коментари Харесай

Емилия Димитрова: Исках да вземем златото с игра

Волейболистката на Марица (Пловдив) Емилия Димитрова даде изявление пред авторитетния волейболен уебсайт WorldofVolley.com . Националката на България се завърна във волейбола при започване на годината, откакто отсъстваше няколко месеца от игрището поради майчинство.

– Пред декември говорихме за завръщането Ви във игра. Как се почувствахте откакто изиграхте първия си мач след майчинството?

– Първият ми мач след толкоз време без волейбол беше доста прочувствен, освен тъй като беше първи след дълга пауза, само че и тъй като беше против доста мощен тим като Динамо (Москва).

– Марица приключи Шампионската лига с три победи и три загуби. Мислите ли, че тимът можеше да се показа и по-добре?

– Разбира се! Марица е добър тим с доста положителни треньор и волейболистки. През есента те бяха доста покрай успеха в дуела с Уралочка-НТМК (Екатеринбург) и изиграха доста положителни мачове против Кан и Динамо (Москва).

– Марица още веднъж завоюва шампионата в България. Какви са Вашите усещания?

– Да, по този начин е, само че трябваше да спрем шампионата поради пандемията и не можахме да спечелим златните медали с игра. Това е единственото нещо, за което скърбя.

– Коронавирусът спря света, беше обиден и волейболът. Как прекарвате времето си по време на тази пандемия?

– Цялата обстановка е доста тъжна. За страдание, волейболът също е обиден. Прекарвам времето си у дома със своето фамилията. Отделям цялото си време на своето момиченце. Докато тя спи аз упражнявам вкъщи. За мен е доста значимо да подкрепям форма.

– Какви са проектите Ви за идващия сезон?

– Бих желала да продължа да играя на високо равнище. Първо обаче би трябвало да си свършим работата с женския народен тим на България.

– Какво би било Вашето обръщение към волейболната общественост?

– На всички ни липсва играта. Много е мъчно да намерим мотивация да упражняваме сами. Но в този момент, когато се постанова да останем у дома, най-добре е да използваме това време за поддържане на форма. Това ще ни помогне доста да се завърнем мощни като преди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР