Волейболистите ни ще търсят реванш от италианците за поражението в

...
Волейболистите ни ще търсят реванш от италианците за поражението в
Коментари Харесай

Националният отбор по волейбол на България за мъже под 20 години се класира на финал на Европейския младежки фестивал в Банска Бистрица

Волейболистите ни ще търсят реванш от италианците за провалянето в груповата фаза в борбата за първото място преди дни. 

 

Воденият от Мартин Стоев отбор се наложи над Чехия с 3:1 (17:25, 25:19, 25:17, 25:18) във втория полуфинал на конкуренцията. 

Така в борбата за трофея нашите момчета ще срещнат Италия. " Скуадра адзура " в профил Турция с 3:0 гейма. Финалът е в събота от 16.00 ч.

Младите " лъвчета " не означиха добър старт, като разрешиха на противника да поведе в срещата. След това обаче " трикольорите " се хвърлиха с всички сили и бяха непоколебими. Мотивацията бе цялостна, победният дух и воля надвиха и родните представители завоюваха срещата, предава БНР.

Чешките национали диктуваха ситуацията изначало и резервираха превъзходството си през цялата първа част. 

Впоследствие функциите се размениха и момчетата на Мартин Стоев заиграха въодушевено и мобилизирано и не позволиха противникът да противодейства уместно. Доминацията на нашите момчета бе цялостна във втората и третата част и поведохме в мача с 2:1 гейма. 

В решителния четвърти гейм възходящата ни линия продължи, като " лъвчетата " оформиха безапелационен задатък (10:4). Чехите обаче съумяха да  осъществят серия и да останат на точка от нас (9:10). " Трикольорите " набраха инерция и си върнаха задатъка, вземайки още веднъж нещата в свои ръце. Българските национали бяха цялостен хегемон, в края съперникът съкрати дистанцията на пет точки (22:17). Не се случи нищо повече и воденият от Мартин Стоев отбор се поздрави с триумфа. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР