Волейболистите ни продължават да оглавяват всякакви индивидуални класации. Боян Йорданов

...
Волейболистите ни продължават да оглавяват всякакви индивидуални класации. Боян Йорданов
Коментари Харесай

Двама български волейболисти сред отличниците на Европа и света

Волейболистите ни не престават да оглавяват всевъзможни самостоятелни ранглисти. Боян Йорданов бе разгласен за топреализатор на Европа за сезон 2016/2017.

34-годишният диагонал е направил приблизително по 25,32 точки на мач за тима на Кифисиа в гръцкото състезание. Точно този резултат му обезпечи първото място в влиятелната класацията.

Втори е белгиецът Брам Ван Дер Дриес (Тулуза) с с 23,35 точки, и латвиецът Херманс Еглескалнс (Ница) с 23,15 точки. В листата влизат състезатели от европейските вътрешни шампионати, изиграли над 20 мача през последния сезон.

По-рано през днешния ден стана ясно, че различен български волейболист също може да се похвали с почетно място в влиятелна ранглиста. Цветан Соколов означи 147 точки в груповата фаза на Световната лига и приключи втори в класацията за най-резултатните волейболисти на шампионата.

За страдание, макар самостоятелното отличие, волейболните национали се показаха нерешително в Световната лига този сезон.

Победите над олимпийския Бразилия, международния първенец Полша, Русия и носителят на титалта от предишния сезон в лигата Сърбия, не бяха задоволителни за класиране на финалите в най-комерсилания шампионат.

Следва европейското състезание, където България ще бъде подсилена най-вероятно от двама опитни състезатели, един от които е точно Боян Йорданов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР