Волейболистите на ЦСКА спечелиха първото полуфинално дерби в НВЛ. Воденият

...
Волейболистите на ЦСКА спечелиха първото полуфинално дерби в НВЛ. Воденият
Коментари Харесай

ЦСКА поведе в полуфиналната серия срещу Дея спорт

Волейболистите на ЦСКА завоюваха първото полуфинално дерби в НВЛ. Воденият от Александър Попов тим надви като посетител над Дея спорт Бургас с 3:2 (25:23, 25:27, 25:21, 18:25, 15:12) гейма в първия дуел посред им, изигран в зала " Младост ".

Вторият мач сред двата отбора е на 6 април (събота) от 19:00 ч. в зала " Васил Симов " в София. Играе се до три победи от пет мача.

Двата тима стартираха равностойно, след което бургазлии поеха самодейността. Момчетата на Франческо Кадеду диктуваха изцяло ситуацията до основните моменти (19:14), когато противникът съумя да съкрати дистанцията и в последна сметка да остане на точка от носителите на Купата (19:20). Дея още веднъж набра инерция и оформи преднина, само че столичани не се отхвърлиха и още веднъж вкараха конспирация. Волейболистите на Александър Попов надвиха с добра игра на обсада.

Вторият гейм потегли точка за точка, след което " алените " взеха превес (5:3). Противникът изравни, а след седмата точка към този момент взе нещата в свои ръце. Доминацията на бургазлии продължи до 17:13, след което последва същото развиване на частта като в миналата. Домакините съумяха да се откъснат още веднъж (22:18), само че след това преднината им бе стопена, като се стигна и до поврат (от 20:23 до 24:25). Дея обаче съумя да измъкне триумфа и да изравни резултата в мача.



Третата част потегли идентично на първите две. След петата точка ЦСКА поведе, оформяйки добра преднина. След 11:8 обаче домакините стопиха разликата и изравниха. " Армейците " обаче устояха и взеха нещата в свои ръце. Ситуацията се повтори след това и гостите дръпнаха (20:15), само че Дея съумя да понижи единствено до точка (21:22). ЦСКА излезе от обстановката и с помощта на началния си удар съумя да затвори в своя изгода, излизайки напред в резултата.

До средата на решителния четвърти гейм играта бе равностойна, носителите на Купата обаче поведоха и поддържаха преднината постоянна. Така мачът влезе в тайбрек.

Там гостите от столицата потеглиха стремително (4:1), като бяха водещи през по-голямата част от времето. Въпреки че Дея успяваше на моменти да окаже сериозна опозиция и в основен миг се приближи (12:11), " армейците " се събраха и съумяха да завоюват срещата след ас на Страхиня Бързакович.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР