Волейболистите на Монтана вкараха полуфиналната серия в Суперлигата в трети

...
Волейболистите на Монтана вкараха полуфиналната серия в Суперлигата в трети
Коментари Харесай

Монтана и Хебър оставиха развръзката за Пазарджик

Волейболистите на Монтана вкараха полуфиналната серия в Суперлигата в трети мач, откакто в трагичен дуел надвиха мъчно над Хебър (Пазарджик) с 3:2 (23:25, 25:23, 14:25, 25:18, 15:13). Вторият дуел посред им се игра в зала " Младост " в северозападния град и не бе за хора със слаби сърца.

С съществена роля за триумфа на Монтана бе 220-сантиметровият диагонал на домакините Максим Сапожков, койти изигра приказен мач.

Мачът бе изпълнен с конспирация и куп премеждия, като двата тима си разменяха волейболни причини до последно. Надлъгването завърши в тайбрека, където страстите надвиха и домакините се възползваха от това.

Монтанчани потеглиха стремително в срещата, като поведоха с 4:0. Ключов бе точно началният удар на съветския волейболист, който означи две точки от този детайл. Доминацията на Монтана продължи и по-късно, само че " тигрите " усъвършенстваха играта си и съумяха да пречупят противника.

Възходящата им линия продължи и след това, само че отборът от Северозапада още веднъж употребява своя коз в лицето на Максим Сапожков и обърна нещата в своя изгода. Волейболистите на Даниел Пеев взеха превес, въпреки и нежен, само че бе задоволителен за спечелването на гейма след това.

Съвсем друго се разви третата част. Игровият темп на Хебър се промени, като стартира повече от изрично и не отпусна хватката до края. Предимството на момчетата на Александър Попов бе цялостно и във всички детайли, което неизбежно оказа своето въздействие върху развоя на гейма.

Двата тима започнаха равностойно в решителния четвърти гейм, след което гостите поеха самодейността. Монтанчани обаче оказаха страхотна опозиция и осъществиха няколко следващи точки, успявайки да поведат за следващ път в срещата. От щаба на Хебър направиха смяна в състава - Пламен Шекерджиев зае мястото на Александър Ляфтов, а Мартин Симеонов размени Тодор Алексиев. Положението обаче се резервира и домакините продължиха да натискат с офанзива. Мачът влезе в тайбрек след безапелационна преднина на състезателите на Даниел Пеев.

Това обаче активизира Хебър още повече и в решителния гейм състезателите на Александър Попов бяха безапелационни. След като " тигрите " поведоха с 6:0, монтанчани още веднъж вкараха в деяние офанзивата и се приближиха на точка от съперника. Това изправи на нокти хебърци, само че ги и въодушеви. Еуфорията до приближаващия завършек на мача обаче докара и до неточности, което даде задатък на домакините. Максим Сапожков за следващ път бе воин за тима си, отбелязвайки два следващи аса. Момчетата на Даниел Пеев имаха мачбол, само че той бе обезвреден от офанзива на Александър Ляфтов. Това обаче не попречи на домакините да създадат всичко допустимо да вземат триумфа и в последна сметка го реализираха.

Така серията влиза в трета среща, която ще се организира на 8 април (четвъртък), в Пазарджик.

Най-резултатен бе Максим Сапожков с 25 точки (7 аса!, 1 блокада), капитанът Радослав Попов добави 17 точки (1 ас, 1 блокада). С 15 се регистрира националът Стефан Чавдаров (1 ас, 6 блокади!). За противника Брадли Гънтър завърши с максимален актив - 24 точки (3 аса, 2 блокади), Александар Ляфтов се регистрира с 16 точки (4 аса, 2 блокади).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР