Волейболистите на Хебър загубиха от гостуващия Добруджа(Добрич) с 0:3 (25:19,

...
Волейболистите на Хебър загубиха от гостуващия Добруджа(Добрич) с 0:3 (25:19,
Коментари Харесай

Втора поредна загуба с 0:3 за волейболистите ни

Волейболистите на Хебър изгубиха от гостуващия Добруджа(Добрич) с 0:3 (25:19, 25:21, 25:19) в мач от 20-тия кръг на Суперлигата, който се игра в пазарджишката зала „ Васил Левски “. Това бе втори следващ неуспен на нашите " на нула " в границите на 4 дни, откакто предходната събота те отстъпиха със същия резултат и при визитата си на предпоследния Тетевен волй. 

Вчера Добруджа доминираше над Хебър, като не даде съвсем никакви шансове на домакините и взе чиста победа.

Двубоят стартира равностойно, като резултатът вървеше точка за точка до 11:11. В този миг домакините се пропукаха на посрещане, което докара до задатък от три точки за гостите - 14:11. Треньорът на домакините Атанас Петров опита посредством смени да промени нещата в придвижване, само че несполучливо. Разликата набъбна след отличен сервис на Петър Христосков, който влезе за начален удар. Волейболистът осъществя серия, в която се получиха и два аса, а добруджанци поведоха с 23:17. Това бе задоволително и гостите завоюваха първия гейм.

Вторият гейм още веднъж стартира под диктовката на добруджанци които поведоха с 3:0, а първата отмора пристигна при 8:3 в тяхна изгода. Спадът на домакините се задълбочи, а гостите продължиха да усилват преднината си 16:10. Въпреки че пазарджиклии се активизираха и понижиха разликата до 3 точки - 19:22, за повече нямаха сили, като Добруджа сечели и втория гейм.

В третата част домакините се пробваха да се върнат, като започнаха по-стабилно и бяха равностойни на противника. Това обаче продължи до равенството 9:9, след което добруджанци още веднъж постановиха волята си и поведоха с 13:9. Това пречупи " тигрите " и те не можаха да се върнат в мач, като Добруджа поведе с 19:10 и приключи безпроблемно, а с това записа и чиста победа с 0:3.

Двама играчи на Добруджа приключиха с по 16 точки - Димитър Маринков (1 ас) и Мартин Мечкаров (1 ас, 3 блокади).

За Хебър Минчо Минчев записа 12 точки (2 аса, 2 блокади), а Мартин Симеонов добави 11 (1 блокада).

С този триумф волейболистите на Добрич записаха 11-та победа в шампионата, като с девет загуби и 32 точки остават на седма позиция във краткотрайното класиране. Хебър към този момент резервира пето място в таблицата, с 12-сет победи, 8загуби и 33 точки, само че следва изиграването на останалите дуели от кръга.

Евентуална победа на Левски(София) против Черно море може да измести нашите от петата позицията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР