Волейболистите на Хебър (Пазарджик) станаха първият полуфиналист в турнира за

...
Волейболистите на Хебър (Пазарджик) станаха първият полуфиналист в турнира за
Коментари Харесай

Хебър е на 1/2 финал за Купа България

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) станаха първият полуфиналист в шампионата за Купа България при мъжете. Тимът, воден от Камило Плачи, победи изрично Дунав (Русе) с 3:0 (25:13, 25:18, 25:18) в стартовия мач от четвъртфиналите, който се игра в бургаската зала „ Младост.

Така „ тигрите “ пордължават напред в разногласието за Трофея. На полуфиналите те ще се изправят против бургаския Дея спорт, който също преодоля чисто ЦСКА с 3:0. Двубоят е на 30 януари от 16:00 часа и ще бъде излъчен директно Диема спорт.

Елиминацията сред Хебър и Дунав не предложи конспирация, като предстоящо пазарджиклии постановиха волята си. Представителите на Русе, водени от Пламен Христов, се пробваха да се борят, само че класата и опитът си споделиха думата, като Хебър доминираше напълно.

Единствено по-интригуващи моменти имаше във втората част. „ Тигрите “ поведоха стремително с 8:2, след серия от сервис, в това число и 2 аса на Брадли Гънтър, само че по-късно позволиха пасивът и да бъде стопен. Волейболистите на Дунав се приближиха на точка 9:10. Играта продължи равностойно, само че след средата на гейма Хебър още веднъж се откъсна. Пазарджиклии продължиха със същото движение и затвориха гейма с разлика.

В третата част треньора Камило Плачи даде късмет и на други играчи за изява, като на полето се появиха Николай Къртев в центъра и и Пламен Шекерджиев в посрещане. Къртев застана на крайната линия, а след неговият сервис Хебър поведе с 8:1. " Тигрите " продължиха с превъзходството и завоюваха с крайното 3:0 за към 75 минути.

Най-резултатен за Хебър бе Брадли Гънтър, който приключи с 15 точки, 10 за триумфа добави Виктор Йосифов.

Хебър: Гьорги Гьоргиев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Теодоро Тодоров, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро (Мартин Симеонов, Николай Къртев, Пламен Шекерджиев)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР