Волен Сидеров изригна във Фейсбук срещу ударите на САЩ в

...
Волен Сидеров изригна във Фейсбук срещу ударите на САЩ в
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Химическа атака не е имало. Всичко е инсценирано. Радев веднага да...

Волен Сидеров изригна във " Facebook " против ударите на Съединени американски щати в Сирия.

Ето какво написа той:

Това, че си огромна страна със мощна стопанска система и военна мощност не значи, че може да изпращаш ракети, където решиш.
Нарушено ли е интернационалното право при ударите против Сирия? Това е главният въпрос във връзка с протичащо се през последното денонощие.

При целия информативен поток по тематиката за ударите по Сирия от страна на Съединени американски щати, Англия и Франция, на никое място не е издигнат въпросът за интернационалното право, в това число и устава на Организация на обединените нации към тези удари. Освен това химически офанзиви не бяха потвърдени от самостоятелна интернационална експертиза, а ракетният удар е осъществен точно с претекст за възможни химически офанзиви.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, сподели: „ Внимателно проследявам известията за авиоударите в Сирия, осъществени от Съединени американски щати, Франция и Англия. Има обвързване, изключително когато става дума за мира и сигурността, да се работи в сходство с устава на Организация на обединените нации и интернационалното право ”. Т.е. той индиректно споделя, че тези удари са осъществени в нарушаване на устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. В подобен случай ще има ли среща на върха на Европейски Съюз, която да разиска евентуалното нарушаване от страна на Съединени американски щати, Англия и Франция. В случая към този момент единствено Франция е член на Европейски Съюз, само че въпреки всичко имаме член на Европейски Съюз, който е взел участие в бомбено нахлуване над суверенна страна. Ако интернационалното право не е спазено в този случай, то такива набези се назовават експанзия. Тогава международното публично мнение би трябвало да изрази отношение дали това е експанзия и в случай че да, то тогава какво става? Всяка страна, която реши, че може да санкционира друга страна и е по-силна от нея, може да изпраща ракети ли? Така излиза. Това е извънредно обезпокоително състояние. Знам, че ще има доста разбори, които ще показват, че това е изпитване на нервите на Русия, само че за мен е тревожна формалната страна- нарушаването на интернационалното право. Надявам се президентът Радев да свика КСНС, с цел да се разиска тъкмо този въпрос. В Съвета да бъдат поканени и най-хубавите експерти по интернационално право.
Колкото до по този начин наречените химически офанзиви, които се вземат за мотив за нахлуване, считам че има задоволително данни да се устави, че това е инсценировка. Такова химическо нахлуване не е имало, в случай че нещо е инсценирано, то е за да дискредитира Сирия. 
В Ирак също беше посочена повода за нападението - притежаването на химическо оръжие за всеобщо заличаване. После се оказа, че такова няма и от Вашингтон чухме единствено " сори ". Само, че това " сори " струваше стотици хиляди животи. Не е добре, в случай че това се повтори в Сирия. На ход са държавниците, които би трябвало да дефинират дали тези удари имат правно съображение или са експанзия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР