Вокалистът на Guns N’ Roses Аксел Роуз изгря за световната

...
Вокалистът на Guns N’ Roses Аксел Роуз изгря за световната
Коментари Харесай

Музикални хроники: Guns N’ Roses, или как петима хулигани станаха рок богове

Вокалистът на Guns N’ Roses Аксел Роуз изгря за международната сцена, пеейки за долнопробната страна на живота в Ел Ей и за холивудската джунгла, само че е бил възпитаван по напълно разнообразни стандарти. Всъщност като дребен се е борел със прецизни ограничавания в визията за пристойна музика. На към 10 година той бил зашлевен през устата от фанатично религиозния си доведен татко, тъй като пеел класиката на Бари Манилоу Mandy.

Суровият просветител смятал тази ария за „ зло “, такива били вижданията му и по отношение на малкия екран, дамите и какво ли не още.

До 18-ия си рожден ден Роуз, който тогава бил просто Уилям Брус Бейли, към този момент се бил трансформирал в призрачен сън за локалните служители на реда в Лафайет, Индиана, защото бил задържан към 20 пъти.

Самият Аксел твърди, че действително бил отговорен при единствено пет от тези арести. Но обстоятелствата са, че изкарал 10 дни в пандиза по редица обвинявания, измежду които побой, тласкане на подрастващ към закононарушение, обществено пиене и нахлуване в непозната благосъстоятелност.

Когато младежът за пръв път стигнал до Лос Анджелис на автостоп, той действително нарушавал гаранцията си. Дори най-бегъл взор върху детството на бъдещата звезда коментира за какво той е бил толкоз неосъществим за управление.

 gettyimages-74309630-594x594

Майка му го родила едвам на 17 години, а татко му бил прочут в Лафайет като неприятно момче. Десетилетия по-късно

„ Помня игла. Помня, че бях прободен и помня, че бях полово измъчван от този мъж и след това видях нещо извънредно да се случва с майка ми, когато пристигна да ме вземе “, споделя Роуз.

След този случай родният му татко липсващ от Лафайет, а Аксел още бил едвам на 2 година Година по-късно майка му се омъжила за проповедника Стивън Бейли и Аксел израснал с убеждението, че той е същинският му татко.

Семейството ходело на черква най-малко три пъти седмично, а Бейли властвал с желязна ръка и възпитавал в набожност. Малкият Уилям бил ударен през лицето, когато видял жена по бикини в телевизионна реклама. В резултат и самият тв приемник бил изхвърлен от вкъщи им.

Бъдещият фронтмен на Guns научил Библията толкоз добре, че бил канен да изнася проповеди в църквата на втория си татко. Далеч не се радвал на поддръжка от индивида, който още мислел за собствен татко, таман в противен случай – един път бил съборен от столчето за пиано, тъй като засвирил D’yer Mak’er на Led Zeppelin. Но към този момент бил на път да избяга от този тормоз.

 gettyimages-535921600-594x594

Джеф Исбел бил деветокласник и въодушевен барабанист, когато за пръв път видял Аксел Роуз. В учебния кулоар Джеф чул по какъв начин куп книги падат на пода, след това някакво крещене, след това Аксел притичал край него. Гонела го цяла група учители.

, помислил си Исбел, само че по-късно се налагало да убеждава приятеля си да се опитва пред микрофона, откакто двамата се събрали в Ел Ей.

Джеф първи отишъл в Лос Анджелис, през 1981 година, когато сменил името си на Изи Страдлин и заменил барабаните с китарата. Аксел дошъл в града година по-късно.

“В началото не беше доста добре. Понякога просто идваше и се въртеше в близост, като че ли го беше позор. Или започваше да пее и си тръгваше, след това не го виждах по три дни. Някои неща не се трансформират, не е ли по този начин? ”

Роденият в Англия Соул Хъдсън се преместил в Лос Анджелис на 4 година Бил наследник на художник и костюмна дизайнерка, а фамилният другар Сиймур Касъл (известен холивудски актьор) му измислил прякора Слаш – тъй като дребният Соул не спирал да тича по всички страни из къщи със светкавична скорост.

Като дете Хъдсън бил обкръжен от звезди. От дребен познавал Дейвид Гефън, който по-късно направил от Guns N’ Roses звезди като ги привлякъл в своя лейбъл (без да подозира, че китаристът Слаш в действителност е дребният Соул). Майката на Слаш правела дизайни на облекла за музиканти като Ринго Стар, Карли Саймън и Дейвид Боуи. С Боуи дори имала къса, само че бурна спекулация, откакто се разделила с бащата на Слаш.

 Gnr_rrhof

Снимка: By Ringerfan23 – File:W. Axl Rose, Guns n´Roses Poliedro de Caracas 27 de Marzo 2010 2.jpgFile:2015 RiP Slash feat Myles Kennedy and the Conspirators – by 2eight – 8SC2599.jpgFile:Izzy Stradlin 2012.jpgFile:14-06-08 RiP Walking Papers Duff McKagan 1.JPGFile:StevenAdlerMylesKennedy (cropped).jpgFile:Matt Sorum.jpgFile:Dizzy reed.jpgderivative work: Ringerfan23, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42819080

Малкият Соул се бил срещал още с персони като Стиви Уондър, Джон Ленън, Бил Козби.

На 12 към този момент пушел, пиел, правел секс, крадял от магазини и дори бил заловен да отмъква касетки от музикален магазин. Постоянен негов сателит бил учебният му другар Стивън Адлър, който щял да стане първият барабанист на Guns N’ Roses.

Двамата били неразделни и по цели дни се замесвали в дребни хулиганства, пушели трева и припечелвали дребни суми по съмнителни способи. „ Излизахме и се срещахме с по-големи дами, които ни водеха в домовете си в Бевърли Хилс. Даваха ни пиячка, кока, хранеха ни. Само желаеха да вършим секс с тях “, спомня си Адлър.

Музиката непрекъснато била част от живота на двамата другари.

„ Дадох му я и след една седмица той към този момент пишеше песни. Просто беше основан за китарата “, споделя Адлър.

Двамата се срещнали с другата двойка другари – Аксел и Изи Страдлин, около млад китарист на име Трейси Гънс, който по-късно станал водач на хитовата тайфа Ел Ей Гънс.

Четиримата бъдещи членове на Guns N’ Roses дружно с Трейси Гънс и още неколцина прохождащи музиканти свирели дружно, формирали банди между тях, споделяли и опиатите, и дамите си.

 gettyimages-111655088-594x594

Междувременно, през 1984 година сиатълският пънкар Майкъл „ Дъф “ Маккейгън, който на 20 към този момент бил минал през над 30 банди, дошъл в Лос Анджелис. След преместването си в Ел Ей, той видял публикация в локален музикален вестник с апел към музикантите: „ Обадете се на Слаш “.

Така петте части от пъзела се наредили, с цел да сформират една от най-брилянтните рок банди в историята. Още с дебютния си албум Appetite for Destruction (1987), петорката си подсигурява място в златната история на жанра с песни като Sweet Child O’ Mine, Paradise City и Welcome to the Jungle.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР