Вождът на Северна Корея Ким Чен-ун изрази желанието си да

...
Вождът на Северна Корея Ким Чен-ун изрази желанието си да
Коментари Харесай

Ким Чен-ун обеща край на войната с Южна Корея, отказва се от ядрените оръжия

Вождът на Северна Корея Ким Чен-ун изрази желанието си да постави исторически завършек на борбата на Корейския полуостров. Това разгласи представителят на президента на Южна Корея Мун Дже-ин, представен от международните информационни организации.

Според взаимно изказване на двете страни, оповестено след диалозите сред двамата водачи, двете азиатски страни са се договорили да проведат договаряния със Съединени американски щати и Китай за подмяна на настоящия режим на помирение с кротичък контракт.

 Историческо стъпване на Ким Чен-ун в Южна Корея Обновена
Историческо стъпване на Ким Чен-ун в Южна Корея

" Нека построим един по-добър свят "

Същевременно двамата държавни глани са удостоверили придържането си към контракта за ненападение сред двете страни.

В изказването се добавя, че двамата водачи са се разбрали последователно да понижат въоръженията, с цел да изградят доверие и да понижат военното напрежение в района, добавяйки, че генералите на двете страни ще се срещнат през ма, с цел да разрешат редима военни въпроси.

Проблемите за премахването на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров, построяването на мир и подобряването на връзките сред Северна и Южна Корея бяха разисквани по време на тяхната среща сутринта.

 Китай и Япония приветстваха историческата среща сред Северна и Южна Корея
Китай и Япония приветстваха историческата среща сред Северна и Южна Корея

" Цялата злост в предишното изчезва, откакто се усмихнем един на различен "

" И двамата водачи организираха откровен разговор за денуклеаризацията на Корейския полуостров, построяването на дълготраен мир и насоки за развиването на връзките сред Юга и Севера ", уточни представителят.

Вождът на Северна Корея е предложил да организира постоянни срещи на върха с президента на Южна Корея Мун Дже-ин.

" Нека да се срещаме по-често. Нека да изградим по-добър свят ", изтъкнал Ким след първия кръг от договарянията, завършили в пограничното Панминчжон.



Според Сеул Ким е споделил на Мун, че Пхенян " повече няма да прекъсва вашия сън рано заран ", имайки поради ракетните тествания.

На собствен ред Мун предложил, наред с други неща, да се свържат железопътните линии на двете страни.

Двамата водачи също по този начин са разменили предложения за взаимни визити в столиците на двете страни, като Мун Дже-ин изразил интереса си да посети свещената планина Паекту в Северна Корея, която се намира покрай столицата Пхенян.

Срещата на върха, която се организира през днешния ден, е третата сходна среща след края на Корейската война през 1953 година Тя се организира в южната част на демилитаризираната зона, само че президентът Мун за малко стъпи на територията на Северна Корея, когато двамата се срещната тази заран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР