Военното ведомство обаче посочва, че предоставянето на въпросните оръжия ще

...
Военното ведомство обаче посочва, че предоставянето на въпросните оръжия ще
Коментари Харесай

Дания ще дари на Киев близо 20 френски гаубици Сезар

Военното ведомство обаче показва, че даването на въпросните оръжия ще забави в допълнение основаването на така наречен " Първа бригада "

Дания ще подари на Украйна 19 гаубици " Сезар ", създадени от френската оръжейна компания " Некстер ", заяви датското министерство на защитата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" От дълго време поддържаме контакт с украинците по отношение на артилерийските системи " Сезар " и се веселя, че в този момент получихме необятна поддръжка от датския парламент и ще ги дарим за украинската битка за независимост ", сподели министърът на защитата Якоб Елеман-Йенсен.

В известието на военното ведомство обаче се показва, че даването на въпросните оръжия ще забави в допълнение основаването на така наречен " Първа бригада ". Това е един от уговорките, които Дания пое пред НАТО, отбелязва Ройтерс. Проектът би трябвало да бъде сбъднат тази година, само че осъществяването му се бави, а това провокира рецензии от страна на алианса.

" Трябва да намерим баланс сред помощта за Украйна и по-нататъшното подсилване на датската защита, с цел да можем да подсигуряваме сигурността на Дания и да осъществим отговорностите си пред НАТО ", съобщи Елеман-Йенсен.

Дания към момента не е получила всички гаубици " Сезар " от Франция, отбелязва Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР