”Военното разузнаване е имало план за това как да бъдат

...
”Военното разузнаване е имало план за това как да бъдат
Коментари Харесай

Радулов: Русия има влияние в спецслужбите ни

”Военното разузнаване е имало проект за това по какъв начин да бъдат изтеглени българските моряци от зона на военни дейности. Такива проекти са мъчно осъществими. Ние нямаме на практика опит по дейности на специфични елементи във военна обстановка. Вероятно търпението на хората е преляло. Те са се надявали, че ще срещнат човешко отношение, което и стана”, съобщи специалистът по национална сигурност проф. Николай Радулов във връзка евакуирането на 14 български и един украински моряк от кораба ”Царевна”.

Той посочи, че имало закъснение във връзка с специфичните ограничения, защото доста мъчно се взимат решения в такива случаи.

" Обикновено решението е не на равнище военно разузнаване и на равнище изпълнителната власт. Нашата изпълнителна власт и военното ни разузнаване нямаха точна информация какво се случва на пристанището ", уточни проф. Радулов.

" Една военна интервенция, при която нашите специфични структури не познават по какъв начин наподобява пристанището, къде са ситуирани военните формирования, можеше да докара до крах и да загинат както моряците, по този начин и наши военни. Изчакването в този случай е било позитивно ", разяснява той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не е безоснователна позицията, че забавянето на доставката у нас на новите американски изтребители може да се дължи на неналичието на доверие на българските управляващи, които не са потвърдили, че могат надеждно да пазят тайните на НАТО.

" България има прелестни условия за развиването на съветските шпиони. При предходното ръководство ние построихме един газопровод безусловно в интерес на Путин. Дадохме от личния си джоб 3 милиарда за стратегически обект. През цялото време тогавашното държавно управление или не е получавало информация от специфичните служби за стратегическата опасност от такава сграда, или ги е получавало и не е реагирало. Тези хора, които е трябвало да оповестят държавното управление, не престават да работят в специфичните служби. Това демонстрира, че има въздействие на Русия в специфичните служби и до момента в който не се направи сериозна промяна там, постоянно ще губим доверието на нашите сътрудници ", съобщи проф. Николай Радулов.

Той посочи, че ние не гласуваме изпращането на нападателно оръжие и няма да го създадем.

" Хората в България не желаят да излезе нападателно оръжие от страната. След войната още веднъж ще се върнем към двуполюсния модел на света. Възможно е този различен полюс, в който взе участие Русия, да е с повече благоприятни условия и хора ", сподели още специалистът.

Проф. Радулов акцентира, че във връзка с Северна Македония няма да вършат никакви отстъпки.

" Има съглашения и чак когато те бъдат изпълнени, ние ще пуснем зелената светлина на РСМ към Европа. Води се доста сериозна агитация против България в Европейския съюз ", съобщи гостът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР