Военното крило на палестинския Ислямски джихад заяви, че групировката е

...
Военното крило на палестинския Ислямски джихад заяви, че групировката е
Коментари Харесай

Палестинският Ислямски джихад е готов да освободи двама израелски заложници

Военното крило на палестинския " Ислямски джихад " съобщи, че групировката е подготвена да освободи 2-ма арестувани израелски заложници - жена и момче. Говорителят на бригадите " Ал Кудс ", Абу Хамза, съобщи във видеоклип, че неговата формация е подготвена да освободи Хана Кацир, защото не могат да й обезпечат съответни здравни грижи на фона на неналичието на медикаменти, гориво и електричество. Той добави, че е подготвен да освободи и израелско момче, което той разпознава като Ягил Яков, по филантропични аргументи. Без да показва каквито и да било периоди, Хамза твърди, че освобождението ще се реализира, когато изискванията за сигурност го разрешат. 242-ма заложници бяха отведени от Израел в Газа по време на офанзивата на Хамас на 7 октомври, с която стартира войната.

Междувременно израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че войната в Газа ще продължи, до момента в който Хамас не бъде надвит, само че увери, че страната няма желание да превзема, окупира или ръководи блокираната територия след края на сраженията. В изявление за Fox News, той повтори отдавнашната си позиция, че няма да има преустановяване на огъня, до момента в който Хамас не освободи заложниците, които взе по време на безчинствата си в Израел на 7 октомври.

 
Ние не желаеме да управляваме Газа. Не желаеме да я окупираме, а желаеме да осигурим на нея и на нас по-добро бъдеще в целия Близък изток. Няма да има преустановяване на огъня без освобождение на израелските заложници. Това няма да се случи. Сраженията не престават против терористите от Хамас, само че на избрани места и за несъмнено време ще улесним безвредното прекосяване на цивилни жители отвън зоната на сраженията.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Броят на убитите във войната палестинци набъбна до 10 818, в това число над 4 400 деца, заяви Хамас.

Израелските военни не престават да нанасят удари по Газа от рано сутринта, до момента в който сухопътните сили се борят с бойци на Хамас в гъсто обитаеми градски квартали. Най-големият град в Газа е в центъра на израелската акция за смазване на Хамас след смъртоносното му навлизане - израелските военни настояват, че основният команден център на Хамас се намира в и под болничния комплекс " Шифа ". Войнстващата формация и личният състав на болничното заведение отхвърлят това изказване, заявявайки, че военните основават предлог да я ударят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР