Военното крило на Хамас съобщи, че негови бойци са влезли

...
Военното крило на Хамас съобщи, че негови бойци са влезли
Коментари Харесай

Израел и САЩ ще проведат разговори във Вашингтон

Военното крило на Хамас заяви, че негови бойци са влезнали в " яростни конфликти " с израелските сили към медицинския комплекс " Ал Шифа ". Това се е случило откакто Израел съобщи, че е подхванал навлизане, защото счита, че болничното заведение се употребява от " ръководителите на Хамас ". Министерството на здравеопазването заяви, че в комплекса, където са се подслонили към 30 000 души, има голям брой жертви, а ръководителят на Световната здравна организация разяснява, че " лечебните заведения в никакъв случай не би трябвало да бъдат полесражение ". Израел от своя страна съобщи, че е арестувал над 200 " обвинени в тероризъм ". Един от тях обаче е бил кореспондентът на арабската Ал Джазира Исмаил Ал-Гул. Това оповестиха от медията. 
" Хамас " продължава да работи в лечебни заведения и гражданска инфраструктура по последователен метод и се възползва от цивилни жители и пациенти като жив щит. Те се пробват да възстановят базата си в болничното заведение и да я употребяват като леговище за терористите. Ние няма да позволим това.
Говорителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари

Междувременно стана ясно, че администрацията на Байдън ще се срещне с израелски публични лица във Вашингтон. Те ще обсъдят други възможности на плануваната военна сухопътна атака в южния град Рафа в Газа, където към 1,5 млн. души са се подслонили, откакто са избягали от боевете в северните региони. Това се е случило по време на телефонен диалог сред министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху и президентът на Съединените щати Джо Байдън, който е изразил терзание за възможните последствия. 
Тази вечер разговарях с президента на Съединените щати Джо Байдън. Обсъдихме последните събития във войната, в това число за уговорката на Израел да реализира всичките си цели. Същевременно обаче ние ще предоставимнеобходимата филантропична помощ.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

По-рано централното командване на Съединените щати заяви, че американските сили са унищожили седем противокорабни ракети, три безпилотни самолета и три контейнера за предпазване на оръжие в следените от хутите региони на Йемен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР