Военното командване на САЩ не се притеснява от евентуалното увеличаване

...
Военното командване на САЩ не се притеснява от евентуалното увеличаване
Коментари Харесай

Пентагонът не се притеснява от Русия в Арктика и разполага F-35 в Англия до 2021г.

Военното командване на Съединени американски щати не се тормози от възможното увеличение на интензивността на Русия в Арктика и в региона на Северния ледовит океан и също по този начин има вяра, че всички страни са заинтригувани да поддържат спокойна среда там, разгласи н а брифинг командирът на американските Военновъздушни сили в Европа и Африка военачалник Джефри Харигиан , оповестява ТАСС.

Той е запитан за постоянните учения на Русия в Северния ледовит океан и Харигиан акцентира, че Съединени американски щати, дружно с сътрудниците в района, " не престават да следят активността на Русия ", по-специално последните военни маневри.

" Нашата осведоменост и дарба да наблюдаваме всички тези действия е на доста положително равнище . Ние сме в положение да подсигуряваме, че нашите сили са в вярна позиция. В този съответен миг въобще не се тормозя от ескалация . Нашите водачи са добре подготвени, те ясно схващат каква е нашата задача от позиция на наблюдаване на въздушното пространство и методите за неговото използване ", добавя генералът.

" По отношение на провокациите от Русия и какво това може да значи от позиция на Русия, бих споделил, че нашата цел е да сме подготвени да се защитим и да ограничим всяка активност на Русия . Арктика остава сериозна област за всички нас. Целта на всяка страна, сигурен съм, е да подсигурява сигурността на този район, да поддържа неговата непоклатимост и да подсигурява свободата на навигация, нужна за всички страни ", разяснява той.
 Надпревара за въоръжаване: Русия има вяра, че е пред Съединени американски щати, макар последния тест
Надпревара за въоръжаване: Русия има вяра, че е пред Съединени американски щати, макар последния тест

Москва: В създаване на нови авангардни нуклеарни оръжия Вашингтон не са водещи

Съединени американски щати имат намерение през 2021 година да разположи изтребители-бомбардировачи от пето потомство F-35 , основани в базата на Кралските военновъздушни сили Lakenheath. " Нашата цел е да засилим оперативните благоприятни условия сред Съединени американски щати и съдружниците , включени в програмата F-35. Нашето решение е да разгърнем F-35 в Lakenheath през 2021 година ", изяснява Харигиан.

Съединени американски щати са провели два кръга учения, употребявайки тези изтребители. " По-специално, взаимни учения с Италия, Хърватия и Словения, които ще интегрират системата за противоракетна защита в Европа . Вторият стадий са ученията на силите за бързо реагиране ", означи командирът на Военновъздушни сили.

Харигиан отбелязва, че в границите на тези образования са демонстрирани опциите за бързо разполагане на изтребители F-15 и F-35 в четири точки: в Латвия, Литва, Полша и Естония .

" Важно е да се означи по какъв начин оценяваме партньорството с Полша . Ще продължим да поддържаме районното партньорство, само че няма съответно решение за разполагане на задача в Полша . Работим в т ясно съдействие с нашите сътрудници , с цел да продължим полемиките. "

F-35 е многоцелеви аероплан от пето потомство кадърен да носи нуклеарно оръжие.
 Германски специалист прикани НАТО да се снабди с ракети за удар по Русия
Германски специалист прикани НАТО да се снабди с ракети за удар по Русия

Страните членки на НАТО е нужно да работят върху рационализация на въоръжението си

Харигиан разяснява, че Вашингтон и Анкара остават " доста близки " на военното равнище , макар несъгласията към закупуването на съветските системи С-400. Това не лимитира обсега на американските интервенции от военната база Инджирлик .

" В този съответен миг нямам безусловно никакво терзание по отношение на каквото и да е влияние върху нашите интервенции там . И, почтено казано, чакам продължение на уреждането на обстановката, разбирайки " че ще има някои всеобхватни, по-широки политически въпроси , които ще бъдат прегледани на това равнище . На нашето равнище, на военно равнище обаче, ние оставаме доста близки с нашите турски сътрудници и не планувам бъдещи промени ", добавя той.

Според него Пентагонът смята, че военните връзки с Турция остават извънредно мощни . " В момента продължаваме да се фокусираме върху нашите военни връзки. И тези военни връзки остават доста мощни ", изяснява генералът.

По думите му, връзката сред командира на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, ситуирани в Инджирлик и неговите турски сътрудници " остават необикновено мощни . Турските Военновъздушни сили не престават както преди, да ни поддържат огромно ".
 Турция чака идващите С-400, изключително след края на нуклеарния ракетен контракт
Турция чака идващите С-400, изключително след края на нуклеарния ракетен контракт

Анкара има и ново предложение от Съединени американски щати за покупка на " Пейтриът "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР