Военнослужещи от Българската армия оказват помощ на медицинските екипи от

...
Военнослужещи от Българската армия оказват помощ на медицинските екипи от
Коментари Харесай

И военните влязоха с битката с COVID-19, ще помагат и във Варна

 Военнослужещи от Българската войска оказват помощ на медицинските екипи от военните лечебни заведения в страната в борбата против COVID-19. В битката със болестта се включиха профилирани екипи от 38-ми батальон за нуклеарна, химическа и биологична отбрана и екология, Единния център за начална подготовка и Центърa за подготовка на експерти от състава на Сухопътните войски, оповестява Нова тв.

Те са командировани в болници в София, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен и извършват действия, свързани най-вече с стерилизация на лечебните заведения.

В столичната болница оказват помощ и в лабораторията по Вирусология.

Boeннocлyжeщите разливат среди във вирусологиите за PCR тестванията, правят термометриране и дезинфекциране на общите елементи в клиниките и отделенията на лечебните заведения.

Екипите ще се ротират на всеки две седмици.

Създадена е организация и от през вчерашния ден военнослужещи, преболедували COVID-19, към този момент подаряват кръвна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА в София. Кампанията е проведена със заповед на министъра на защитата, с която се даде опция на всеки искащ да стане донор да помогне за лекуването на пациенти в тежко положение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР