Военнослужещи на Руската федерация поеха контрола над базата на въоръжените

...
Военнослужещи на Руската федерация поеха контрола над базата на въоръжените
Коментари Харесай

Русия превзе военна база в Украйна

Военнослужещи на Руската федерация поеха контрола над базата на въоръжените сили на Украйна в Херсонска област. Това оповестиха публицисти от съветската войска, предава ТАСС.

" Руски военнослужещи превзеха военна база на въоръжените сили на Украйна край село Раденск, Херсонска област. Украинските военни бързо напуснаха позициите си, като напуснаха базата с съоръжение, оръжие и муниции “, оповестиха от военното ведомство.

Министерството на защитата популяризира и подобаващ видеоклип. Сред откритите титли в базата са украински танкове Т-64 и Т-80, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, коли Урал, склад за муниции, в това число мини, противотанкови управляеми ракети, минохвъргачки и танкови снаряди. По данни на военното ведомство, наред с други неща, са открити над 4,5 хиляди тона муниции, ракети за реактивни системи за залпово изстрелване, както и минохвъргачни муниции и осколочно-фугасни снаряди.

Според ведомството евентуално тук са се обучавали разнообразни подразделения - морски пехотинци, сапьори, сигналисти, танкисти и артилеристи. " В базата могат да бъдат настанени към 4000 бойци. В момента съветски сапьори не престават да обследват територията, с цел да отстраняват заплахата от мини. След инспекция оборудването и въоръжението ще бъдат изпратени в специфична база за предпазване ", се споделя в известие на министерството.


ТЕМА преди 21 минути 875 преди 1 час 1142 преди 1 час 1161
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР