Военноморските сили (ВМС) на Република България ще участват с 16

...
Военноморските сили (ВМС) на Република България ще участват с 16
Коментари Харесай

Започна военноморското учение Бриз 2021

Военноморските сили (ВМС) на Република България ще вземат участие с 16 бойни и спомагателни кораби и катери, 3 вертолета и с 860 души персонален състав в националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ БРИЗ 2021 “, оповестиха от Министерството на защитата. Проверката се организира от през днешния ден, 11 юли, до 19 юли 2021 година и е отворена за присъединяване на Военноморски сили от страни-членки на НАТО. В учението ще се включат два самолета от българските Военновъздушни сили и представители от Сухопътните войски, Щаба за консолидиране на силите на НАТО в Република България и Военномедицинската академия.

В „ БРИЗ 2021 “ ще вземат присъединяване общо 14 страни с 30 бойни и спомагателни кораби и катери, 3 самолета, 8 вертолета и 2065 военнослужещи от Военноморските сили на Албания, Белгия, България, Англия, Грузия, Гърция, Испания, Италия, Латвия, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Украйна, Втората непрекъсната военноморска група на НАТО и Втората непрекъсната противоминна група на НАТО от силите за отговор на Алианса.

Двадесет и петият „ БРИЗ “ през 2021 година продължава традицията да се отработва междуведомственото съдействие в многонационална среда, с дейното присъединяване на 26 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, локални органи на ръководство, неправителствени и частни организации. Основната цел на учението е да се увеличи оперативната съгласуемост и взаимоотношението сред Военноморски сили на участващите страни посредством отработване на взаимни задания и водене на необятен набор от бойни дейности на море в интервенция за обезпечаване на морската сигурност в района. По време на учението ще бъде осъществено узаконяване на командване на тактическа група патрулни кораби според условията на НАТО (MAREVAL).

Планирането на учението се извърши под управлението на командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, който е и общ началник на „ БРИЗ 2021 “. Офицер, провеждащ учението и шеф на учението е капитан І сан Камен Кукуров – шеф на Щаба на Военноморски сили. Командир на многонационалното корабно оперативно съединяване е флотилен адмирал Велко Велков – пълководец на Флотилия бойни и спомагателни кораби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР