Военноморските сили отбелязват 139-тата годишнина от създаването си. Тържествата по

...
Военноморските сили отбелязват 139-тата годишнина от създаването си. Тържествата по
Коментари Харесай

Военноморските сили честват 139 години от създаването си

Военноморските сили означават 139-тата годишнина от основаването си. Тържествата по традиция стартират от Русе, откъдето води началото си военната ни флотилия.

Тържествата във връзка годишнината от основаването на Военноморския ни флот стартират през днешния ден от Русе, където през 1879 година е основана флотилията на свободна България.

„ В Русе е обещано началото и на морското обучение, началото на корабостроенето, кораборемонта, началото на хидрографската работа. Тук е основан и Представителният духов оркестър на флота, тук е основана и институцията, позната като " офицерско заседание ", което е извънредно значима за опазването на родолюбивите хрумвания във военния флот “, напомни контраадмирал Митко Петев, пълководец на Военноморските сили.

За празника през днешния ден ще бъдат наградени матроси и офицери, отличили се в службата, а по здрач през централната част на Русе ще премине шествие до Паметника на морячеството, където ще бъдат поднесени венци и цветя. Програмата на тържествата ще продължи с боен обред и спектакъла " Вълни " на Представителния духов оркестър на флота.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР