Военноморските сили на САЩ показаха фрагменти от магнитна мина и

...
Военноморските сили на САЩ показаха фрагменти от магнитна мина и
Коментари Харесай

ВМС на САЩ показват фрагменти от магнитна мина и за тях сочат към Иран

Военноморските сили на Съединени американски щати демонстрираха фрагменти от магнитна мина и настояват, че те сочат към Иран , оповестява " Ройтерс ". Фрагментите са отстранени от един от двата петролни танкера, нападнати предходната седмица в Оманския залив.

" Мината, употребена при нападението, е различима и също по този начин поразително наподобява на ирански мини , които към този момент са показвани обществено на ирански военни паради ", изяснява командирът Шон Кидо, командващ офицер от група за експлозиви, гмуркане и избавяне в Централното командване на Военноморски сили (NAVCENT).

Той беседва с кореспонденти в оборудване на NAVCENT наоколо до пристанището на Фуджейра в Обединените арабски емирства .

Коментарите на Кидо са в миг, когато Военноморски сили демонстрират частите, за които настояват, че иранската революционна армия е изоставила, когато са махали неексплодирала минна , оповестява АП.

Кидо също по този начин акцентира, че вредите, нанесени на японският танкер, не са " съвместими с външен летящ обект, удрящ кораба ", макар че притежателят на кораба упреква " летящите обекти " за вредите.

Мините са сложени над водната линия , едната е експлодирала, пробивайки двойният корпус на транспортен съд, само че слагането на мините на кораба " не наподобява да демонстрира желание за потапяне на кораба ", разяснява представителят на Военноморски сили на Съединени американски щати.
 Индипендънт: Няма почтени в Оманския залив, само че
Индипендънт: Няма почтени в Оманския залив, само че " доказателствата " на Тръмп са безумни

Има " Суецко " чувство във всичко това, през 1956 година Айзенхауер сподели на Лондон " Спри се, момче! ", в този момент може да са Путин и Си към Тръмп

По-рано, ракета удари мястото на жилищния и действен щаб на няколко огромни международни петролни компании, в това число американския колос ExxonMobil .

Вчера Доналд Тръмп разгласи, че ще обмисли потребление на военни сили за попречване на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие, само че оставя отворен въпроса дали това се отнася и за отбрана на доставките на нефт .

Русия прикани Съединени американски щати да се откажат от провокативните си проекти за разполагане на още бойци в Близкия изток и да прекратят дейности, които наподобяват като умишлен опит за провокиране на война с Иран.

В понеделник, шефът на Пентагона разгласи, че Вашингтон възнамерява да изпрати към 1000 бойци в Близкия изток с отбранителна цел .

Президентът на Иран Хасан Рохани съобщи, че страната му не желае война с никоя страна , а Кремъл прикани за възпиране от двете страни.

Китай предизвести, че не би трябвало да се отваря " кутия на Пандора " в Близкия изток , подложен на критика е натискът на Съединени американски щати върху Иран и приканва да не се приключва нуклеарното съглашение.

В същото време, министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху се заканва, че страната му няма да разреши на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие , откакто Техеран разгласи, че ще наруши лимита за обогатяване на уран към нуклеарното съглашение .

Иран от своя страна упрекна Саудитска Арабия , главният си районен съперник, във " милитаристичен, учреден на рецесии метод " в Близкия изток.
 Защо си играе с огъня Иран?
Защо си играе с огъня Иран?

И въпреки всички въпроса да са обективни, не би трябвало да ни карат да изпускаме от взор настоящето състояние на Иран, написа ливанското издание L`Orient-Le Jour. А Иран държи маслинена клонка в едната си ръка и оръжие в другата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР