Военноморските сили на САЩ планират да направят още един, решаващ

...
Военноморските сили на САЩ планират да направят още един, решаващ
Коментари Харесай

САЩ правят решаващ тест на хиперзвуковата си ракета през пролетта на 2024 г.

Военноморските сили на Съединени американски щати възнамеряват да създадат още един, решителен тест на наземно хиперзвуково оръжие напролет на 2024 година През 2023 година американската войска се принуди да анулира няколко теста и да модифицира ракетата, заяви американското издание Defense News, като се базира на генерал-лейтенант Робърт Ръш, шеф на Управлението за бързо застраховане и сериозни технологии на Сухопътните войски на Съединени американски щати.

Става дума за тестване на ракетата LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon), която употребява универсалният хиперзвуков блок CHGB (Common Hypersonic Glide Body). През 2023 година Министерството на защитата на Съединени американски щати анулира няколко тестови изстрелвания. Ръш посочи, че това се дължи на проблеми, открити по време на подготовката на ракетата за изстрелване. За да бъде доставен първият комплекс с хиперзвукови ракети LRHW в американската войска за бойно дежурство, е належащо да се извърши най-малко един сполучлив тестов пуск.

Изданието прецизира, че пролетните тествания ще се проведат без наземна пускова установка, защото те са ориентирани само към инспекция на характерностите на ракетата. Ръш добави, че в случай че изстрелването на ракета е сполучливо, то през лятото на 2024 година американската войска ще организира тестови изстрелвания на хиперзвукови оръжия като част от наземния комплекс, който към момента се завърши. Успехът на тестванията дефинира началото на серийното сглобяване на ракети и решението за приемането им на въоръжение във Военноморски сили и Сухопътните войски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР